Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
11. 2. 2010,
14.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 11. 2. 2010, 14.33

8 let

Kajakaši in kanuisti po Pokljuki v tople kraje

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko so naši najboljši kajakaši in kanuisti več kot uspešno opravili priprave na Pokljuki, se bodo v prihajajočih dneh odpravili v toplejše kraje, kjer bodo potekale priprave na vodi.

Divjevodaši bodo šli na dve destinaciji. Del ekipe bo odšel v Avstralijo, natančneje v Penrith, kjer je olimpijska proga, drugi del ekipe bo ostal na stari celini v Atenah, kjer so prav tako potekale olimpijske igre. Spust ekipa in mirnovodaši pa se bodo odpravili k našim sosedom v Skradin pri Šibeniku.

V Avstralijo bodo od naših reprezentantov odpotovali dvojec Sašo Taljat in Luka Božič, kanuist Dejan Stevanovič, od kajakašev bosta svojo formo pilila Jure Meglič in Dejan Kralj, ki je že pred tem odšel na Novo Zelandijo, kjer spoznava tamkajšnje divje reke in slapove. Od deklet bosta tam Nina Mozetič in Urška Kragelj. Prvi bodo odšli že 14. februarja, drugi del ekipe pa bo odletel 17. februarja in bodo skupaj trenirali nekje do sredine marca. Za pripravljenost tekmovalcev bosta tam skrbela nekdanja vrhunska slalomista Miha Terdič in Andrej Nolimal. Tekmovalci bodo imeli v času priprav možnost nastopiti tudi na tekmovanju Oceania Open 2010, ki bo pokazatelj njihove trenutne forme.

Naš najuspešnejši kajakaš in tudi aktualni svetovni prvak Peter Kauzer se je odločil, da bo ostal bližje domu in bo tri tedne treniral v Atenah. Poleg njega bodo od reprezentantov tam še kanuista Benjamin Savšek, veteran v ekipi Simon Hočevar, naša mlada, perspektivna kajakašica Eva Trčelj ter dvojec Jure in Anže Janežič. Tekmovalci se bodo v Atene odpravili nekoliko kasneje, in sicer 21. oziroma 25. februarja, in bodo tam prav tako nekje do sredine marca. Trenersko ekipo bo sestavljala trojica izkušenih trenerjev: Peter Kauzer st., za kanuistično ekipo bo skrbel Jože Vidmar, prav tako pa bo tam prisoten še direktor KZS Andrej Jelenc. Počivali ne bodo niti spustaši in mirnovodaši. Naša najboljša mirnovodašica Špela Ponomarenko se bo za dva meseca na trening odpravila v Južno Afriko, kjer bo nabirala kilometre. Špela se na črno celino odpravlja prvič, zadnji dve leti je trenirala v Avstraliji. Preostali del ekipe, med njimi tudi evropski prvak in zmagovalec svetovnega pokala na divjih vodah Nejc Žnidarčič, pa bo treniral v Skradinu pri Šibeniku.

Pogovarjali smo se z aktualnim svetovnim prvakom, ki nam je povedal, zakaj se je odločil za Atene in ali bo v letošnji sezoni menjal svoj zmagoviti čoln ... Pogovor si lahko ogledate v spodnjem videopogovoru.

Ne spreglejte