Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
21.13

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Mladinske olimpijske igre Buenos Aires Argentina Olimpijski komite Slovenije

Četrtek, 11. 10. 2018, 21.13

5 let, 6 mesecev

MLADINSKE OLIMPIJSKE IGRE (BUENOS AIRES)

Juvanova in Klančarjeva v polfinale MOI

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Katja Juvan | Foto OKS

Foto: OKS

V uvodu petega tekmovalnega dne na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu sta med Slovenci izstopali teniška igralka Kaja Juvan in plavalka Neža Klančar, ki sta se uvrstili v polfinale.

Plavalka Olimpije, ki je v prestižni disciplini 100 m prosto osvojila bronasto kolajno, ob tem pa dosegla absolutni slovenski rekord 54,55, se je v polfinale prebila tudi na pol krajši razdalji.

Z dosežkom 25,65 sekunde je Klančarjeva le tri desetinke zaostala za osebnim rekordom, v predtekmovanju pa osvojila drugo mesto in napovedala, da je tudi v tej konkurenci ob dobrem nastopu blizu odličju.

Juvanova po pravi drami prek 15-letne Rusinje

Pravo dramo pa je v teniškem centru v Buenos Airesu prikazala Kaja Juvan, ki je že finalistka v konkurenci dvojic in najmanj srebrna, zdaj pa se je zavihtela še v polfinale med posameznicami.

Vsega 15-letna Rusinja Oksana Selehmetjeva je odlično odigrala prvi niz, imela tudi kanček sreče pri vseh odločilnih žogah in slavila s 6:1. Juvanova je pobudo prevzela v drugem in povedla s 5:2, a je tekmica poravnala, končnica pa je vendarle pripadla Ljubljančanki s 7:5. V napetem tretjem nizu je Slovenka nato povedla s 3:1, sledili so odvzemi servisa na obeh straneh in Juvanova je svojega dobila šele v deveti igri za končnih 6:3.

Fizično in mentalno najtežji dvoboj v zadnjem obdobju

"Dvoboj je bil res napet. Obe sva uporabili vse elemente igre. Tekmica je bila zelo dobra, veliko žogic je rezala, kar je na pesku močno orožje in nikoli ni popustila. Tudi pri vodstvu s 5:2 sem se morala boriti za vsako točko. Zame je bil to fizično in mentalno najtežji dvoboj v zadnjem obdobju. V takem dvoboju moraš res izkoristiti vsako slabost tekmice," je tekmo ocenila Juvanova.

Posebej težko se je bilo pobrati po prvem nizu. "Dvoboj je bil izenačen in lahko bi se obrnilo tudi drugače. Mislim, da je odločilo dejstvo, da me niso zmotile vse tiste žoge na črto, na mrežo in tiste, ki so se čudno odbile. Verjela sem, da se bo to izravnalo in mislim, da je bil to tisti element, ki je na koncu prevesil tehtnico v mojo korist." Še težje delo Juvanovo čaka v polfinalu, kjer bo njena tekmica Kitajka Xianyu Wangu.

Škrjanc in kolegi peti na štafetni tekmi

Triatlonec Jan Škrjanc je skupaj s kolegi iz Portugalske, Velike Britanije in Belgije osvojil peto mesto na štafetni tekmi triatloncev.

V pisanem sporedu petega dne se bo Juvanova popoldan predstavila še v tekmovanju mešanih dvojic, Klančarjevo čaka polfinale, Slovenci pa bodo zastopani še v kiteboardingu, teakewondoju in badmintonu.

Eno od regat je sicer že sklenil "kajtar" Toni Vodišek in danes zasedel drugo mesto.

Sportal Juvanovi najmanj srebro v dvojicah, Lobnikovi še drugi bron
Ne spreglejte