Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 2. 2008,
20.50

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 20. 2. 2008, 20.50

8 let, 5 mesecev

Jubilejna zmaga Novogoričank

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V zaostali tekmi 4. kroga srednjeevropske lige so odbojkarice HiT Nove Gorice doma premagale Betonut Nyiregyhazo s 3:0 (18, 13, 16).

Novogoriške odbojkarice so v 14. letošnji tekmi srednjeevropske Interlige dosegle še jubilejno 10. zmago in tako naredile še en pomemben korak k uvrstitvi na zaključni turnir ter k najboljšemu izhodišču pred končnico državnega prvenstva. V zaostalem srečanju 4. kroga so zlahka s 3:0 odpravile madžarsko Nyiregyhazo in se ji tako oddolžile za tesen poraz na Madžarskem oktobra lani.

Novogoričanke so bile skozi celo tekmo veliko boljše nasprotnice v vseh elementih igre, tako da so gledalci spremljali neenakovreden boj. Nekoliko bolj izenačen je bil prvi niz, v katerem so Hitovke povedle 8:6 ter 16:13, v končnici pa le strle odpor oslabljenih tekmic, ki so v Novo Gorico dopotovale le z devetimi igralkami.

Letos še brez poraza

V drugem nizu je zelo dobro deloval servis Primork, ki je gostjam povzročil obilo težav na sprejemu ter pri organizaciji napada. Slovenske prvakinje so zlahka prihajale do točk in zanesljivo povedle z 2:0. Na začetku tretjega niza je Nyiregyhaza znova nudila nekoliko boljši odpor in pri prvem tehničnem odmoru celo vodila z 8:7. V nadaljevanju so pobudo prevzele varovanke Tilna Kozamernika, ki v tem koledarskem letu še ne poznajo poraza.

Naslednjo tekmo Interlige bodo lanske finalistke tega tekmovanja odigrale že v četrtek, ko bo v Novi Gorici v sklopu 12. kroga gostovala še druga madžarska ekipa Teva Gödöllö.

Ne spreglejte