Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

6 let, 6 mesecev

Jeseniški klub med pokojnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V športnem letu 2012 se porazom seveda nismo izognili. Nekateri so bili bolj pomenljivi in zaskrbljujoči, drugi manj. Poraz pa se od poraza razlikuje po intenzivnosti odpora proti njemu.

Na pogrebu hokejskega kluba

Na Jesenicah je po letu 1948 ugasnil hokejski klub, športni kolektiv, s katerim so se meščani z naskokom najbolj identificirali. Težave, predvsem finančne in organizacijske, so se kopičile že nekaj let. Med sezono so igralci zagrozili s stavko, zamenjalo se je ogromno število tujcev. Zgodila se je tudi majska tragikomična skupščina, na kateri je Slavko Kanalec najprej odstopil kot predsednik, nato pa bil znova izvoljen. Obljubil je sanacijo kluba, ki pa se ni uresničila. Acroni Jesnice sicer teoretično še vedno obstajajo, praktično pa od konca avgusta ne več. Da hokej na Jesenicah ne bi ugasnil, so poskrbeli pri HD Jesenice, ki ga vodijo nekdanji hokejisti na čelu z Miho Reboljem. Ta je s somišljeniki ustanovil tudi člansko ekipo, ki tekmuje v slovenskem državnem prvenstvu. Zaradi obnove Podmežakle mora trenirati v Kranju ali na Bledu.

Prvič padli pred Albanijo

Poraz z Albanijo je bil bržkone eden ključnih, zadnjih dejavnikov, da Slaviša Stojanović ni več slovenski selektor. Dotlej naša reprezentanca na gostovanju z Albanijo še ni izgubila. Na treh gostovanjih je dvakrat zmagala in enkrat remizirala. Skupaj pa so Slovenci omenjene tekmece trikrat premagali in dvakrat igrali neodločeno. A tradicija se je tokrat spremenila, kar je zlovešče napovedovalo že kislo vreme, ki je pripomoglo k specifičnim pogojem za tekmo. Namočeno igrišče v Tirani je zaviralo kreacijo igre, za nameček pa je Stojanović igral še brez kaznovanega Boštjana Cesarja. Srečanje je odločil zadetek z glavo, ki je bil delo Odiseja Roshija, to pa je bil tretji slovenski poraz na četrti kvalifikacijski tekmi.

Slovenske sanje raztreščila kasnejša finalistka

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je smelo in pogumno napovedovala bitko za kolajne na domačem prvenstvu. Fantje Zmaga Sagadina so trdo vadili med pripravami, vzbudili nemalo pozornosti košarkarske javnosti že pred prvenstvom, še posebej pa med njim, ko so zmagali šestkrat zapored, a nato občutili vso krutost izločilnih bojev. V četrtfinalu jih je s 77:54 v Stožicah ugnala Francija, tudi z izvrstnim Leom Westermannom, ki se je kasneje prebila vse do finala. Slovenske sanje o prvi trojici so se raztreščile, razočaranje košarkarjev je bilo precejšnje, vseeno pa so igralci dobili poučno izkušnjo in navsezadnje boljši tudi kakovostnejše klube.

Nekdanji bratje ukradli upanje na London

Po všečni in konstantni igri slovenskih rokometašev na evropskem prvenstvu v Srbiji je prišla tekma, ki bi pomlajene izbrance Borisa Deniča lahko ohranila v bitki za London. Nasprotniki v dvoboju za peto mesto so bili Makedonci, ki so povedli za pet golov, a so se Slovenci vrnili in prešli v vodstvo za dva. V končnici je bolje kazalo Makedoniji, čeprav so imeli Deničevi v zadnjih trenutkih srečanja strel za podaljšek. Kljub porazu je bilo prvenstvo in tudi omenjena tekma dobrodošla izkušnja za pravočasno pomlajeno izbrano vrsto.

Ne spreglejte