SiolNET. Sportal Drugi športi
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger
EP 2020 za mladince v jadralnem razredu optimist

Jeseni v Portorožu za medalje evropskega leska

0,01

termometer

Jadranje Optimist Portorož
Portorož bo gostil najboljše evropske jadralce v razredu optimist. Foto: Reuters

Slovenija bo oktobra gostila evropsko prvenstvo v jadralnem razredu optimist, je odločil izvršni odbor mednarodne zveze za ta razred (IODA), v katerem nastopajo mladinci med sedmim in 15. letom. Jadralni klub Pirat bo ob pomoči slovenske zveze prvenstvo pripravil v Portorožu od 18. do 25. oktobra.

Aljoša Tomaž Sportal Aljoša Tomaž odstopil z mesta predsednika Jadralne zveze Slovenije

Prvotno bi moralo biti tekmovanje v Tallinnu v Estoniji, kjer pa so MEP zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali. IODA je v obrazložitvi svoje odločitve zapisala, da smo v Sloveniji zelo dobro zajezili širjenje novega koronavirusa in ga tudi učinkovito nadziramo. Obenem pa lega države v središču Evrope omogoča, da bodo številne udeleženke lahko prišle na prvenstvo po cestah in da ne bo veliko letalskih potovanj.

Oktobra bo Portorož gostil velik športni dogodek. Oktobra bo Portorož gostil velik športni dogodek. Foto: Getty Images

Slovenija je prvenstvo stare celine v razredu optimist gostila že dvakrat doslej, v Piranu leta 1997 in leta 2009 v Portorožu. Pirat četrt stoletja pripravlja tudi tradicionalno velikonočno regato v tem razredu, ki je prerasla v najpomembnejše tekmovanje v tem delu Evrope in eno največjih na stari celini. Julija lani je Piranski zaliv gostil tudi mladinsko svetovno prvenstvo v olimpijskem razredu 470, poroča STA.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin