Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 9. 2012,
18.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 22. 9. 2012, 18.34

8 let

Jaka Kosirnik in Bine Pevec svetovna podprvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenija je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojila dve kolajni, srebrno in bronasto. Skupaj si je odličja priborilo kar devet reprezentanc, tudi vse iz naše bivše države.

Slovenska dvojica Jaka Kosirnik – Bine Pevec se je za naslov svetovnih prvakov spoprijela s Francozoma Jordanom Rapoudom in Nicolasom Burrinom.. Prvi je vrgel balina Jaka nekje na sredo igralnega prostora. Francoza sta 'spucala' našega zbijalca, kateremu sta uspeli dve 'rešti', Bine je na koncu zgrešil kroglo za tri točke – 1:0. 'Set' brez napake na obeh straneh z enim francoskim 'carojem' – 1:1. Potem je bil balin skrajno na desni strani igralnega prostora, 60 cm od zadnje črte. Dve Binetovi bližalski napaki sta tekmeca kaznovala – 1:3. V naslednji menjavi igrišča je Pevec z zadnjo kroglo zadel svojo 'po kapici', premaknila se je za kakšen centimeter in štela za točko - (2:3). Ostalo je pri tem rezultatu. Naslednji balin je bil skrajno desno meter in pol od prve črte. Kosirnik na koncu pri 2:2 v kroglah dvakrat zapored ni približal in Francoza sta 33 minut pred koncem povedla s 6:2, takoj je sledila slovenska minuta odmora.

Obrat z balinom na zadnji črti desno se ni končal uspešno za Slovenca, ki sta zaostala že za šest točk (2:8). Francoza sta doslej zbijale brez napake 18/18 (15+3). Spet slab slovenski obrat, Jaka je zgrešil balina, novi dve, verjetno že odločilni točki za domača reprezentanta (2:10), ker je bilo do konca le13 minut. V nadaljevanju je naš zbijalec spet reševal kritičen položaj, tokrat je balina zadel. Takoj zatem pa sta Slovenca že sedem minut pred koncem tekmecema z zbijalskim učinkom 20/20 stisnila roko.

''Francoza sta igrala odlično, danes se ju ni dalo premagati,'' je na kratko povzel dogodke na igrišču po 'francoskem' finalu Jaka Kosirnik, ki se je s kolegom moral zadovoljiti s srebrom, hkrati je osvojil bron v klasični igri.

Ne spreglejte