Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 9.26

8 let

Interliga vnovič v rokah Blejcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji blejskega ACH Volleyja so v finalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige v Innsbrucku s 3:1 premagali Hypo Tirol in tako še drugič zapored osvojili naslov prvaka v srednjeevropski ligi.

Moštvu ACH Volley je po izgubljenem prvem nizu uspelo narediti preobrat in v napeti in razburljivi finalni tekmi premagati domači Hypo Tirol. Branilcem naslova je tako uspelo doseči zadani cilj, naslova prvakov pa so se veselili s številnimi navijači, ki so jih prišli spodbujat v Innsbruck.

Uvod finala je potekal v izenačeni igri do pete točke, na obeh straneh je bilo videti nekaj lepih potez, nato pa so pobudo prevzeli domači, ki so povedli z 8:5, kasneje pa so vodili že z 12:8. V nadaljevanju so se domačini razigrali, v polju reševali nemogoče žoge, kar se jim je obrestovalo, slovenski blok pa je bil brez moči in napadalci Tirola so uspešno dosegali točke ter tako vodili z 16:10. Napaka Da Silve v bloku in dve uspešni potezi Pleška na mreži sta pomenili znižanje na 16:13. Domačini so nadaljevali v visokem ritmu, imeli že visoko vodstvo z 21:15, nato pa so jih Slovenci pričeli vztrajno loviti. Trener ACH Volleya Radovan Gačić je ob tem tudi menjal in sicer sta igro zapustila Pleško in Pajenk, v igro pa vstopila Touzinsky in Thomas. Slovenci so se tako približali Tirolu le na dve točki zaostanka 23:21, kar pa jim na koncu ni zadoščalo za osvojitev niza, ki je tako zasluženo pripadel domačinom.

Blejci niso popuščali

V drugem nizu je enakovreden boj potekal do četrte točke, za dve pa so nato pobegnili Slovenci po napaki Mellitzerja in asu Čebrona. Nekaj napak oziroma nespretnih posredovanj v polju je Slovence stalo vodstva in domačini so izenačili na 12:12. Rezultat je bil v nadaljevanju poravnan, as Gasparinija in blok Thomasa pa sta zagotovila Slovencem dve točki prednosti (18:20). V zaključku niza je Gasparini prevzel stvari v svoje roke in praktično do konca niza s servisi povsem razorožil domačo vrsto, kar je pomenilo izenačenje v nizih na 1:1.

Uspešno igro iz drugega niza so igralci ACH Volleya prenesli tudi v tretji niz in hitro povedli s 3:6, prednost treh točk pa zadržali do prvega tehničnega odmora (5:8). Vodstvo z rezultatom 8:14 za ACH Volley pa še ni pomenilo mirnega nadaljevanja, kajti Slovenci so visoko vodstvo ob nekaj lastnih napakah hitro zapravili in semafor je kazal le še točko prednosti (14:15). Domači se niso predali, vztrajno so lovili goste, toda branilci lovorike niso popuščali in na koncu niz z rezultatom 23:25 tesno odločili v svojo korist.

Aktualni prvaki so že v uvodu četrtega niza povedli s 3:6, nadaljevali pa so silovito in pri vodstvu 8:13 je trener Tirola Chrtiansky zahteval prvi odmor. To je domačine nekoliko predramilo, znižali so na 10:13, toda ob drugem odmoru je vodstvo Slovencev spet znašalo štiri točke (12:16). Po drugem odmoru pa je vse bolj dišalo na zmago slovenske vrste, ki je uspešno branila pridobljeno prednost in na koncu slavila s 25:21, kar je pomenilo zmago v četrtem nizu in s tem osvojitev tudi drugega zaporednega naslova v srednjeevropski ligi.

V tekmi za tretje mesto so odbojkarji Aon hotVolleys premagali Posojilnico Aich Dob s 3:1 (-22, 18, 20, 20).

Ne spreglejte