Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
9. 10. 2008,
16.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 9. 10. 2008, 16.22

8 let

Hribar: Primerni tekmeci za prekinitev prekletstva

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Turčija bo prihodnje leto gostila EP v odbojki, na katerem bo nastopila tudi Slovenija. Selektor Gregor Hribar je zadovoljen z žrebom. Premagljiva je tako Španija, Grčija kot tudi Slovaška.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo tretjič v zgodovini nastopala na evropskem članskem prvenstvu, na katerega se je uvrstila preko dodatnih kvalifikacij, v katerih je bila občutno boljša od Portugalske.

Slovenija lahko premaga prav vsakega v skupini

Žreb jo je potisnil v skupino C, kjer bo bila bitko skupaj z aktualnimi evropskimi prvaki Španci, Grki in Slovaki. Tekmeci so po besedah selektorja Gregorja Hribarja primerni, da Slovenija prekine prekletstvo uvodnega dela prvenstva in se vsaj z eno zmago uvrsti v nadaljevanje tekmovanja. "Ko sem slišal za skupino, sem bil zadovoljen. Če bi padli v skupino D, bi bila pred nami občutno težja naloga. Sicer na evropskem prvenstvu ni slabih reprezentanc, vendar menim, da lahko naša izbrana vrsta premaga prav vsakega nasprotnika v skupini. Seveda ob predpostavki, da bomo v pravem trenutku v pravi tekmovalni formi. Naš cilj je, da osvojimo vsaj eno zmago in se uvrstimo v drugi krog," je pokomentiral žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Turčija med 3. in 15. septembrom, selektor Hribar.

Kovačič navdušen nad trenutno generacijo

Cilji selektorja "dišijo" tudi predsedniku Odbojkarske zveze Slovenije Matjažu Kovačiču, ki verjame, da ima Slovenija dovolj dober potencial, da se uvrsti v začarani drugi krog tekmovanja. "Naša izbrana vrsta se lahko pohvali z izjemno nadarjenim rodom, ki ima obenem še zaledje. Mladinci so denimo osvojili četrto mesto na evropskem in deveto na svetovnem prvenstvu. Članska reprezentanca ima prvič v zgodovini prav vse igralne pozicije dobro zasedene, kar je za Slovenijo z vsega dvema milijonoma prebivalcev izjemno. Poleg tega se lahko pohvalimo, da začetna šesterica reprezentance sega v višino v povprečju 200 cm, s čimer se lahko pohvalijo le najboljše reprezentance. Želim si, da nam na prihodnjem evropskem prvenstvu uspe veliki met in se uvrstimo v drugi del tekmovanja," je dopolnil selektorjeve besede Kovačič.

Pester urnik za prihodnje leto

Sicer pa EP še zdaleč ni edino tekmovanje v prihodnjem letu, saj bodo imeli reprezentanti izjemno pester urnik. Čakajo jih kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Te bodo najprej potekale med 15. in 31. majem. Ob napredovanju jih nato čaka še tretji krog kvalifikacij, ki bo na sporedu med 14. in 30. avgustom, kar je tik pred začetkom evropskega prvenstva. Obstaja pa tudi verjetnost, da bo Slovenija poleti nastopila še v evropski ligi, kar bo le še bolj zapolnilo urnik slovenskim odbojkarjem.

Kaj je o tem in še drugih stvareh povedal selektor, pa si poglejte v spodnjem videu.

Ne spreglejte