Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 10. 2022,
9.39

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Golfska serija LIV golf Dustin Johnson

Torek, 11. 10. 2022, 9.39

1 leto, 6 mesecev

Golfska serija LIV

Johnson se je zapisal v zgodovino golfa in si napolnil žepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Dustin Johnson | Dustin Johnson si je zagotovil skupno zmago že pred zadnjim turnirjem. | Foto Reuters

Dustin Johnson si je zagotovil skupno zmago že pred zadnjim turnirjem.

Foto: Reuters

Američan Dustin Johnson je skupni zmagovalec golske serije LIV, ki je med poklicnimi igralci povzročila prepad, poročata francoska tiskovna agencija AFP in Guardian. S tem je 38-letnik iz Južne Karoline že en turnir pred koncem prve sezone tega tekmovanja osvojil bonus v višini 18 milijonov ameriških dolarjev (18,6 milijona evrov).

Planet 18
Planet TV V Slovenijo prihaja prvi golf v temi #video

Američan Dustin Johnson si je ta znesek predčasno prislužil po 16. mestu na zadnjem turnirju v Bangkoku. S tem ima na skupni lestvici 42 točk prednosti pred Južnoafričanom Brandenom Graceom. Zadnji turnir, na katerem bo zmagovalec prav tako prejel 40 točk, bo na sporedu konec tedna v Savdski Arabiji. Drugouvrščeni v skupnem seštevku bo prejel 8,27 milijona evrov, tretji pa polovico tega zneska.

"Skupna zmaga v posamični razvrstitvi je velika stvar. Dobiti tekmovanje v seriji LIV je posebna čast," je po razpletu dejal Johnson, sicer dvakratni zmagovalec majorjev na turneji PGA.

Sezona tekmovanja v seriji LIV, ki ga sponzorira Savdska Arabija oz. njihov investicijski sklad, se bo sicer končala 30. oktobra v Miamiju, ko bodo ekipe igrale za denarni sklad kar 51,66 milijona evrov.

Johnson (levo) je v zadnji polni sezoni v seriji PGA zaslužil pet milijonov evrov, zdaj se mu je dobiček več kot potrojil. | Foto: Reuters Johnson (levo) je v zadnji polni sezoni v seriji PGA zaslužil pet milijonov evrov, zdaj se mu je dobiček več kot potrojil. Foto: Reuters

Tekmovanja v tej seriji ne štejejo za lestvico PGA, golfisti, ki nastopajo v seriji LIV, pa ne smejo igrati na turneji PGA. Johnson je sicer za primerjavo zaslužil nekaj več kot pet milijonov evrov v zadnji polni sezoni v seriji PGA.

Serija LIV je povzročila prepad med tistimi, ki so se zanjo odločili, ter tistimi, ki so ostali zvesti PGA. Med zadnjimi sta med drugimi tudi Američan Tiger Woods in Severni Irec Rory McIlroy. Kritiki LIV so sicer večkrat prek medijev sporočili, da je tekmovanje zgolj krinka za savdski režim, ki je vpleten v kršenje človekovih pravic, pa piše britanski Guardian.

Ne spreglejte