Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 9. 2012,
14.20

Osveženo pred

8 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

rekreacija Maribor

Sreda, 12. 9. 2012, 14.20

8 let, 9 mesecev

Gari Kasparov bo v Mariboru obiskal 1600 mladih šahistov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Maribor bo med 7. in 19. novembrom gostil mladinsko svetovno prvenstvo v šahu, na katerega je prijavljenih rekordnih 1600 udeležencev. Maribor bo obiskal tudi Gari Kasparov.

Na novinarski konferenci so župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, organizator mladinskega svetovnega šahovskega prvenstva Maribor 2012 in predsednik organizacijskega odbora Georg Mohr ter podžupan Milan Mikl predstavili podrobnosti novembrskega Mladinskega svetovnega prvenstva (MSP). V času MSP bo štajersko prestolnico obiskal tudi svetovni prvak v šahu in velik promotor šaha v svetu, Rus Gari Kasparov, ki bo ob tej priložnosti odprl evropsko šahovsko akademijo Gari Kasparov, kamor naj bi se vračal vsako leto.

Ob 1600 tekmovalcih bo Maribor gostil še 1200 spremljevalcev in drugih gostov iz več kot devetdesetih različnih držav in vseh petih celin. "Želimo si, da bi bil ta projekt naš skupen. Tako mesta Maribor, občank in občanov Maribora, športnih, predvsem šahovskih navdušencev, da bi nas povezal in pustil trajen pečat v zgodovini leta, ko je Maribor prestolnica evropske kulture," je svoja pričakovanja strnil glavni organizator Georg Mohr in dodal: "To je priložnost, ko lahko Maribor predstavimo novi javnosti, ki morebiti doslej našega mesta še ni spoznala. Prepričan sem, da lahko dober glas o mestu in njegovih neverjetnih ljudeh ponesemo v vsak kotiček sveta."

S takšno vizijo se je strinjal tudi župan Mestne občine Maribor Franc Kangler, ki je poudaril, da je Maribor ponosen, da mu je bila zaupana organizacija tako velikega in pomembnega prvenstva. "Tekmovanj se udeležujejo mladi, v starosti od 8 do 18 let. To je odlična popotnica Mariboru, ki bo prihodnje leto Evropska prestolnica mladih. Prepričan sem, da je v mestu prava energija, ki jo bodo začutili tudi mladi, ki se bodo prihodnje leto še pogosteje ustavili v Mariboru in v našem lepem mestu preživeli nekaj dni."

Ne spreglejte