Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 3. 2009,
21.06

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 21. 3. 2009, 21.06

8 let, 2 meseca

Garajeva zmagovalka, Šemetova tik za stopničkami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Alja Garajeva je zmagovalka 22. mednarodnega turnirja v ritmični gimnastiki MTM Narodni dom. Tik za stopničkami je pristala najboljša Slovenka Tjaša Šeme.

Azerbajdžanka Garajeva je zgolj za desetinko točke ugnala Rusinjo Aleksandro Jermakovo na drugem mestu, tretja je bila Belorusinja Svetlana Rudalova.

"Zelo sem presenečena in vesela tega uspeha. Po velikih spremembah tekmovalnega pravilnika po olimpijskih igrah v Pekingu so gledalci sicer še videli nekaj napak, a to se bo še dalo 'natrenirati', saj je komaj začetek sezone. Najbolj zadovoljna sem z vajo z žogo," je po uspešnih nastopih povedala slovenska reprezentantka Šemetova, ki se je z žogo nato predstavila tudi v kratkem šov programu.

"Pred domačim občinstvom je neverjetno tekmovati, gledalci so me tako spodbujali, da so me kar ponesli skozi nastope. V bistvu sem sama sebe presenetila, pa tudi trenerki sta bili z mano kar zadovoljni," je še povedala 22-letna telovadka Narodnega doma, ki je tako uspešno opravila premierni nastop v novi, izjemno naporni sezoni. Zdaj jo čakajo nastopi na treh svetovnih pokalih zapored (Portimao, Maribor, Pesaro), nato bo že na sporedu evropsko prvenstvo v Bakuju, sledijo sredozemske igre v Pescari, univerzijada v Beogradu, vrhunec sezone pa bo septembrsko svetovno prvenstvo na Japonskem.

V Ljubljano sta pripotovali kar dve zvezdnici svetovnega slovesa iz Azerbajdžana, Dinara Gimatova in Alja Garajeva, le da je bil prva tokrat v vlogi mednarodne sodnice. Garajeva pa je letos prekinila bogato tradicijo ruskih zmag na ljubljanskem turnirju - lani je slavila olimpijska prvakinja Ženja Kanajeva -, saj je za vsega desetinko točke ugnala mlado Jermakovo. Slednja se prav tako še lovi po spremembah pravilnika in je tokrat v sestavah naredila preveč napak, da bi se povzpela povsem na vrh.

"To je bil moj drugi nastop v novi sezoni in zadovoljna sem, da sem ga izpeljala bolje kot prvič. Nov pravilnik je zaradi večjega števila obveznih tveganih elementov v vajah sicer prinesel več napak, a je tako le še bolj zanimivo," je po zmagi povedala 23-letna Azerbajdžanka in dodala: "Slovenija mi je zelo pri srcu, saj sem prvič tu nastopila že kot mladinka in deželo takoj vzljubila. Zelo rada se sprehajam po Ljubljani in všeč mi je to mesto."

Ob Šemetovi so se v članski kategoriji od Slovenk predstavile še Pia Arhar, ki je bila deveta, Nina Košnjek na 12., Kaja Toplišek na 13. in Lara Flegar na 14. mestu. Med mladinkami je zmago slavila Rusinja Marija Želudkova, bronasto kolajno pa je osvojila najboljša Slovenka Evita Pšeničny. Za edino slovensko zmago na turnirju je med kadetinjami poskrbela Katja Bogdanič, med najmlajšimi pa je bila od slovenskih tekmovalk na drugem mestu najboljša Lana Lozej.

Turnir je slovesno zaprl ljubljanski župan Zoran Janković in v letu dni in pol prirediteljem obljubil novo gimnastično dvorano.

Ne spreglejte