Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 5. 2012,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 4. 5. 2012, 20.51

8 let

Francozom vrniti milo za drago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
To soboto bodo povratne tekme predtekmovanja v evropski ligi. Koprski balinari bodo igrali doma s francoskim moštvom iz Gapa.

Prvi dvoboj so slovenski podprvaki izgubili s 6:16, zdaj pa so trdno odločeni, da tretjeuvrščenemu moštvu francoskega prvenstva vrnejo milo za drago. Izenačijo izid v zmagah in se potem skozi 'loterisjki' dodatek bližanja in zbijanja nekako prerinejo med četvrtfinaliste.

V primorskem taboru je optimistično vzdušje, izraža ga tudi Boris Mahne, vodja moštva in hkrati igralec Luke. ''Osebno sem mnenja, da smo Francoze sposobni premagati. Tokrat bomo igrali na domačih igriščih, ki jih dobro poznamo in če bomo izkoristili svoje priložnosti predvsem v klasični igrah, zmaga ne bo tako daleč. Res pa je, da bo potrebno pokazati najboljšo igro sezone, sicer bo trud zaman. Na srečo smo tokrat močnejši za Antona Fabca in Bojana Vidalija,'' pravi Boris Mahne, ki bo poskušal skupaj z Gorazdom Ferfoljo, Gregorjem Moličnikom, Denisom Benčičem, Dejanom Korenom, Andrejem Kastelicem, Igorjem Jakopičem, Gracijanom Brčičem in Pavlom Cergoljem presenetiti Francoze in se poslušali uvrstiti med najboljšo osmerico. Domači balinarji pričakujejo veliko podporo s tribun prostorne dvorane Luka.

Za italijansko moštvo Forno bodo tudi trije slovenski reprezentanti Davor Janžič, Dejan Tonejc in Aleš Bornik poskušali še enkrat premagati predstavnika BIH Radišiće, precej več dela pa bosta imela s kolegi Jasmin Čauševič in Zoran Rednak v drugem italijanskem moštvu Pontese na povratnem obračunu v Lyonu. Prvi dvoboj doma so dobili 'le' z 12:10, hrvaški podprvak Zrinjevac iz Zagreba pa je zmagal z monaškim Rocherjem z 18:4 in bo brez dvoma napredoval v četvrtfinale.

Žreb čertfinalnih parov bo takoj po povratnih tekmah ob 20.uri na balinišču CRO v Lyonu, zmagovalcem uvodnih tekem pa se bodo bobnu pridružila imena štirih državnih prvakov – slovenskega Lokateks Trate iz Škofje Loke, Saint Vulbas (Francija), BRB Ivrea (Italija) ter najboljšega kluba Hrvaške Tria domači balinarji iz Buzeta tudi z našimi Bojanom Novakom, Juretom Kozjekom, Anžetom Petričem in Davidom Šircljem. Brez Slovencev v vseh boljših evropskih klubih preprosto ne gre…

Ne spreglejte