Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 9. 2011,
19.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 24. 9. 2011, 19.30

8 let

Finalni skok bo srhljivka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Padalce v Švici na zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala čaka le še zadnji skok, ki bo prinesel veselje in žalost. Najbolj srhljivo bo v konkurenci moških. Med kandidati za zmago tudi Slovenec.

Po dveh dnevih tekme svetovnega pokala v skokih na cilj so najbolj zadovoljni organizatorji, ki so navkljub 36 ekipam od predvidenih osmih serij pod streho spravili sedem in pol, za nedeljo pa jim je ostala le še smetana na torti. Kdo jo bo pojedel, bo znano v nedeljo okrog poldneva, najbolj srhljivo pa bo v konkurenci moških, kjer so v igri za skupno zmago še štirje padalci, med njimi tudi Slovenec Uroš Ban. Slednji je s svojo ekipo Elan, v kateri skačejo še Roman Karun, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek, svoje delo dosedaj opravil zelo dobro, za oceno odlično pa bo potrebno skočiti dobro še v zadnjem skoku. Med ekipami, kjer je sicer končni zmagovalec svetovnega pokala že znan, to so Italijani, poteka še vedno ogorčen boj za mesto na stopničkah, kjer so naši v boju z Madžari in Čehi v boljšem položaju, toda finalni skok je sila nepredvidljiv, zato se nam obeta prava srhljivka. Poleg zmage v skupnem seštevku med ekipami je znana tudi zmagovalka med dekleti.

To je Slovenka Maja Sajovic, ki zavoljo neulovljive prednosti v Švico sploh ni pripotovala, med tistimi dekleti, ki se v skupnem seštevku še lahko uvrstijo na stopničke, pa je tudi Irena Avbelj, ki tekmovanje sicer spremlja iz bolnice, toda njena zaloga s prvih štirih tekmovanj (Avbljeva je zadnji dve zaradi poškodbe izpustila), bo morda zadoščala za tretje mesto. Sicer pa so na zadnji tekmi po sedmih serijah med ekipami v najboljšem položaju Italijani, ki so letos v izvrstni formi, za preostali dve mesti na stopničkah pa so v igri še Slovenci, Nemci, Čehi in Madžari. Za mesto na stopničkah se med posamezniki bori tudi Uroš Ban.

Ne spreglejte