Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 7. 2008,
15.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 27. 7. 2008, 15.59

8 let

Eva Terčelj svetovna prvakinja v slalomu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska kajakašica Eva Terčelj je na mladinskem svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v čeških Rudnicah osvojila zlato kolajno.

Na ženskem slalomskem prestolu je tako nasledila rojakinjo Uršo Kragelj, ki se je mladinskega naslova veselila pred dvema letoma v Solkanu. Martin Albreht je bil v moškem K-1 drugi.

Potem ko se je v petek slovenskim dekletom za las izmuznila kolajna v ekipni konkurenci, je trener Matej Trampuž v šali dejal, da so pač morali nekaj žrtvovati za zlato kanuistov in da se bo vse skupaj že povrnilo na posamični tekmi. Prav to se je tudi zgodilo: tokrat so kanuisti ostali tik za kolajnami, Terčeljeva, ki je nase opozorila tudi že v članski konkurenci, pa je kljub dvema dotikoma zanesljivo opravila z vso konkurenco. Najbližji zasledovalki, Nemka Stefanie Horn in Čehinja Katerina Kudejova, sta zaostali več kot dve sekundi in pol. Sicer pa je Nina Slapšak tekmovanje sklenila na 27., Dora Domajnko pa na 35. mestu.

"Občutki so prečudoviti. Zelo sem zadovoljna in tudi presenečena. Ne bi moglo biti bolje. Vse skupaj šele prihaja za mano. Na tekmi sem pokazala vse, kar znam, tako kot tudi moraš na takšnih tekmovanjih. Morda nekatere tekmice res niso bile na pričakovani ravni, toda tudi pri meni je bilo še nekaj rezerve. Ampak vseeno je vse skupaj izpadlo zelo, zelo dobro. Tudi dejstvo, da sem druga Slovenka zapored na vrhu, je izjemno," je po tekmi povedala Terčeljeva.

Kolajne so se veselili tudi kajakaši. Albreht je že v polfinalu veslal dobro in na četrtem mestu le za las zaostajal za najboljšimi. V drugo je tudi veslal brez napake in se na koncu veselil srebrnega odličja. Za 26 stotink sekunde ga je ugnal le Slovak Martin Halcin. Tretji je bil Francoz Benjamin Renia, sicer vodilni po polfinalu, v katerem se je za 14 stotink sekunde finale izmuznil Janezu Kastelicu. Ta je bil na koncu 11., Aleš Jablanšček pa 19.

"Martin je bil zadnji dve leti ves čas v vrhu te konkurence, toda nikdar mu ni uspelo sestaviti dveh voženj. Danes pa je končno odveslal brez dotikov, zato smo res veseli, da je dokazal, da je res eden boljših kajakašev. Tudi od zlata ga je ločila le malenkost," je Albrehtov nastop na kratko pokomentiral Trampuž, ki je imel še en razlog za veselje. V seštevku vseh rezultatov je Slovenija skupaj z Nemčijo končala na drugem mestu (za Češko) med vsemi udeleženkami in tudi za to prejela poseben pokal.

Blizu kolajne so bili tudi slovenski kanuisti, ki so v finalu imeli kar dva predstavnika. Jernej Zupan na sedmem in Anže Berčič na devetem mestu po polfinalu sta v finalu krenila na vse ali nič. Zupanu se je "vse" izmuznilo za vsega šest stotink sekunde, saj je na končnem četrtem mestu prav toliko zaostal za bronastim odličjem. Berčič je tekmovanje, v katerem so si kolajne razdelili Nemec Sideris Tasiadis, Kitajec Zhiqiang Teng in še en Nemec Alexander Funk, končal na sedmem mestu. Jure Lenarčič je bil 24.

Najmanj uspeha je imela slovenska vrsta pričakovano v konkurenci dvojcev. Vsi trije čolni so namreč izpadli že v polfinalu. Še najbližje deseterici sta bila Jernej Lesjak in Gašper Babnik na 12. mestu, toda za njo sta vseeno zaostala več kot 13 sekund. Matic Štrukelj in Matej Poljanec s 50 kazenskimi sekundami nista mogla računati na kaj več kot 18. mesto, Tilen Hvala in Nejc Rusjan pa sta bila s kar 106 kazenskimi sekundami 20. Zmagala sta Čeha Robert Gotvald in Jan Vlček pred rojakoma Ondrejem Karlovskim in Jakubom Janejem ter Poljakoma Patrykom Brzezinskim in Dariuszem Chlebekom.

Naslednje svetovno prvenstvo te starostne kategorije bo leta 2010 v francoskem Foixu.

Ne spreglejte