Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
14.12

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Gal Jakič paralimpijske igre Soči 2014

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 14.12

2 leti, 2 meseca

Edini slovenski paraolimpijec si želi med prvo petnajsterico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gal Jakič, edini slovenski športnik, ki bo na 11. paraolimpijskih igrah v Sočiju zastopal slovenske barve, je danes odpotoval na prizorišče iger.

25-letni Gal Jakič, ki z monoskijem tekmuje v alpskem smučanju, bo na paraolimpijskih igrah v Sočiju nastopil v dveh disciplinah, slalomu (13. 3. ob 19. uri po slovenskem času) in veleslalomu (15. 3. ob 12.30). Kot je napovedal že v obširnem intervjuju za Sportal, bi bil v Sočiju zadovoljen že z uvrstitvijo med prvo petnajsterico, a "če je to realno, bomo videli na tekmah", je povedal v telefonskem pogovoru za Sportal.

Večino treningov je opravil v Sloveniji. Rogla se je kot že večkrat poprej tudi tokrat prelevila v izvrstni trening center, dober trening pa je bilo tudi državno prvenstvo na Golteh in veleslalomska proga v Kranjski Gori, ki ponuja podobne snežne in vremenske razmere, kot paraolimpijce pričakujejo v zimskem središču Roza Kutor, kjer si je prva dama slovenskega smučanja Tina Maze pred kratkim priborila dve zlati olimpijski medalji.

Spomladanski sneg in soljene proge "Spomladanski sneg in soljene proge," ugotavlja Jakič, ki je v Rusijo odpotoval z očetom, ki je vodja Jakičeve ekipe, Romanom Jakičem in Niko Šuc, diplomantko Fakultete za šport, ki je diplomirala na temo alpskega smučanja sedečega tipa, s čimer, tako Jakič, želijo povezati stroko s prakso in postaviti temelje za sodelovanje tudi po paraolimpijskih igrah.

Na prizorišču olimpijskih iger "6. marca bomo na prizorišču olimpijskih iger v Roza Kutorju opravili ogled smučišča, dan pozneje pa najverjetneje tudi prvi trening. Mislim, da so vse proge, z izjemno smuka, kjer se štarta s proge ženske tekme, zato da se izognejo večjemu številu skokov in zato, da je proga primerna tudi za slepe, enake," je povedal Jakič, ki bo na slovesnosti ob odprtju 11. paraolimpijskih iger 7. marca 2014, tako kot na igrah v Vancouvru, vnovič nastopil kot zastavonoša.

Ne spreglejte