Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 5. 2011,
16.05

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

divje vode evropsko prvenstvo

Sobota, 14. 5. 2011, 16.05

5 let

Dve kolajni za slovenske spustaše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski spustaši na divjih vodah so na EP v Kraljevu osvojili dve kolajni v sprinterski preizkušnji. Nejc Žnidarčič je bil med kajakaši drugi, Blaž Cof pa med kanuisti tretji.

Med kajakaši se je zlata veselil Jaka Jazbec, ki nastopa za Italijo, bron pa je pripadel Čehu Richardu Hali. Tim Kolar je bil deseti, Maks Frančeškin pa 28.

"Nisem zadovoljen. Če bi bil drugi z dvema dobrima vožnjama, potem bi bilo v redu. Ampak v prvi vožnji mi je šlo slabo, bil sem šele peti, v drugo sem nekaj nadoknadil z najboljšim časom. Žal je zmanjkalo 38 stotink do zmage. Toda se ne sekiram preveč, ker je glavna sezona pač na mirnih vodah in šele čez tri mesece. Forma je še daleč od vrhunca, nismo je še niti hoteli dvigati. Sem smo res šli bolj za zabavo, tako da sem s četrtim mestom v klasiki in drugim v sprintu kar zadovoljen. Je pa vseeno malo grenkega priokusa," je po nastopu povedal Žnidarčič, ki ga v nedeljo čaka še ekipna tekma. "Reka je zelo nepredvidljiva. Jutri je tako vse odprto. Šest ekip je res dobrih in se vse potegujejo za medalje. Ne upam si napovedovati medalje, upam pa tudi na nekaj sreče," še pravi Žnidarčič.

Med kanuisti je prvo mesto osvojil Nemec Normen Weber, drugo pa Hrvat Igor Gojić, s tretjim mestom je slovenski tabor razveselil Cof, ki je pred tekmo pričakoval dve dobri vožnji, ne pa kolajne.

"Tekma je bila odlična, proga ni bila tako lahka, ampak kar zahtevna, sploh spodnji del. V drugi vožnji sem naredil eno napako, ki me je stala boljše uvrstitve, zapeljal sem v nasprotni tok in izgubil dve sekundi. Brez tega bi bil lahko drugi. Ampak medalja je medalja, počutim se enako, kot da bi zmagal. Sem zelo vesel, grizel sem do konca, vedel, da imam možnosti, zato sem res zadovoljen," pravi Cof, ki upa, da bo junija na SP v Augsburgu še bolje.

Ne spreglejte