Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 10. 2013,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 1. 10. 2013, 9.11

8 let

Dugonjić bo do evropskega prvenstva treniral v ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Evropski rekorder Damir Dugonjić bo zimsko sezono preživel v ZDA. Na Berkeleyju se je pridružil skupini nekdanjih univerzitetnih plavalcev, kjer vadijo tudi ameriški zlati olimpijci.

O vrnitvi Damirja Dugonjića v kalifornijski bazen so se na široko razpisali na spletni strani swimswam ter še enkrat izpostavili vidno vlogo, ki jo je imel koroški plavalec leta 2010, ko je z univerzo Berkeley osvojil prvenstvo NCAA, ter leto 2009, ko je Dugonjić postavil rekord NCAA na 100 jardov prsno, ki velja za svetovni rekord v jardskih bazenih.

Ob Dugonjiću, Natalie Coughlin, Adrianu Nathanu in Anthonyju Ervinu med drugim v skupini vadita tudi Američan Tom Shields, ki je na lanskem svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih v Istanbulu osvojil kar šest medalj, od tega štiri zlate, ter estonski olimpijec Martin Livamagi.

Dugonjić: Lani sem bil preveč od doma

"V ZDA ostajam do EP v Herningu. Tako sem se odločil, ker sem bil lani preveč od doma. Zdaj tukaj treniram že od avgusta in sem v polnem treningu. Časa do prvih tekem je še kar nekaj, novembra bom namreč nastopil na svetovnih pokalih v Singapurju in Tokiu, v začetku decembra pa nato še na odprtem prvenstvu ZDA v kratkih v bazenih v Knoxvillu. Rad nastopam. Že lani sem veliko tekmoval in to mi tudi ustreza," je načrte za zimsko sezono razkril Dugonjić.

Dugi tudi na obračunu med ZDA in Evropo

A zimske sezone s 15. decembrom in evropskim prvenstvom v Herningu za Dugonjića še ne bo konec. Teden dni pozneje ga čaka še nastop na tekmi med ZDA in Evropo, ki bo letos v Glasgowu, je pa podobna univerzitetnim tekmam, saj se uvrstitve točkujejo in na koncu slavi ekipa, ki ima več točk. "Letos so me prvič povabili na ta dvoboj in z veseljem se ga bom udeležil. To bo zelo zanimiva tekma," o načrtih še pravi Dugi.

Tudi začetek priprav na evropsko prvenstvo v Berlinu 2014 bo Dugonjić januarja opravil v ZDA in se pripravljal na višini v Colorado Springsu z ekipo Californie, februarja pa se bo pridružil slovenski reprezentanci. V Herningu na Danskem (12.–15.12.) bo Dugonjić branil bronasto medaljo z lanskega prvenstva v Chartresu, kjer se je veselil tudi srebra z mešano štafeto, v kateri so nastopili še Anja Čarman, Nastja Govejšek in Peter Mankoč.

Slovenski plavalci bodo zimsko sezono začeli 12. oktobra na mitingu Start v Kranju.

Ne spreglejte