Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2012,
22.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 3. 2012, 22.27

7 let, 12 mesecev

Druga lovorika – tokrat z mednarodnim prizvokom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Redki so verjeli, da bi lahko Nova KBM Branik presenetil v domači dvorani SVS Posta. A prav to se je zgodilo. Varovanke Bruna Najdiča so s 3:0 (25, 23, 23) premagale domačinke.

Že prvi niz je postregel s pravo dramo. Domačinke so povedle s serijo odličnih začetnih udarcev in povedle s 5:0. Mariborčanke so imele težave s sprejemom, predvsem pa z mirno roko pri začetnem udarcu, ki je prinesel takšno prednost v včerajšnji tekmi. Posledično pa ni stekel niti napad in Post je ob drugem tehničnem odmoru vodil že s skoraj nedosegljivih 16:9. Ko so Dunajčanke pritisnile z začetnim udarcem so povedle že s 20:11. In ko je že kazalo, da bo moral Bruno Najdič spočiti igralke za drugi niz, se je odprlo napadalkam. Branikovke so postopno zmanjševale prednost, se borile za vsako žogo in ko je stekel še blok, je prednost Posta začela kopneti. Toda nihče si ni mislil, da bodo Branikovke zmogle dovolj moči in dobiti niz na razliko.

Povsem drugače se je začel drugi niz, ki je pokazal, kako poravnani sta vendarle obe ekipi. Post se je po prvem tehničnem odmoru malce odmaknil, saj je spet pešala učinkovitost napada, tako da je Post predvsem po zaslugi neustavljive Simićeve prišel do prednosti 16:12 pri drugem tehničnem odmoru, kljub izjemno slabemu sprejemu. Po nekaj napakah Posta in boljši obrambi so 'bankirke' izenačile pri 19. točki, potem je svoje naredil še Branikov blok in Mariborčanke so potem domačinkam prepustile le še štiri točke.

Tretji niz so spet bolj zbrano pričele Dunajčanke, ki so s serij odličnih začetnih udarcev spet zmedle sprejemalke in povedle že s 8:3 pri prvem tehničnem odmoru. Šele ko je spet začel delovati začetni udarec slovenskih državnih prvakinj, se je pokazalo, da je precej lukenj pri sprejemu Posta in Branikovke so domačinke ujele pri 10. točki in 'dobile' drugi tehnični odmor s točko razlike. Potem pa so domačinke pritisnile, nekaj napak zaporednih napak je naredila dotlej zanesljiva Ammermanova in domačinke so povedle z 20:16, pa potem že s 22:17. Toda potem je za nekaj svežine poskrbela Pehnečeva s servisom, za izenačenje pri 23. točki pa Ammermanova iz druge linije. Svoje je dodal še blok še blok Hutinskijeve, za zmago pa je spet poskrbel blok najbolj izkušene Milosavljićeve. Mariborčanke so tako na najlepši možni način drugič po letu 2010 osvojile prestižen naslov zmagovalk v srednjeevropski ligi MEL. Po državnem pokalu je to za ''bankirke'' že druga lovorika v letošnji sezoni. Že v sredo pa se v 1.DOL začenjajo izločilni boji. Nova KBM Branik se bo v četrtfinalu pomerila s Kemo Puconci.

Najdič: Ekipa je pokazala srce in voljo

''Vedel sem, da smo dobro delali, vedel sem, da smo sposobni, ampak doslej se nam stvari nekako niso postavile in sestavile, tako kot smo hoteli. Po včerajšnji dobri igri sem vedel, da morda lahko presenetimo,'' je povedal navdušen trener Bruno Najdič in nadaljeval: ''Težko smo se sestavili, potem ko smo v prvem nizu izgubljali, toda ekipa je spet pokazala srce in voljo. To je bilo v tem trenutku, ko smo igrali proti favoritom, morda najpomembnejše!''

Navdušena in skoraj brez besed je bila tudi kapetanka Aleksandra Milosavljević: ''Kaj naj rečem, navdušena sem. Svoje cilje smo izpolnili že z uvrstitvijo v današnji finale. Zato smo lahko igrale toliko bolj sproščeno in brez nekih trdo postavljenih ciljev. Zdaj se je pokazalo, kaj lahko ta ekipa napravi tudi, če igra proti ekipi, ki je bila danes več kot favorit.''

Ne spreglejte