Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
4. 12. 2007,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 4. 12. 2007, 12.01

8 let

Dostojni odpor Bleda

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je ekipa ACH Volleya v 2. krogu lige prvakov z 0:3 izgubila proti odbojkarskemu velikanu Dinamu iz Moskve, pa so se naši fantje dostojno upirali skozi vse tri nize in pustili dober vtis.

Trener gostov Daniele Bagnoli je v ogenj najprej poslal Alekseja Ostapenka (207 cm), Aleksandra Korneeva (200), Romana Arkhipova, Semenaa Poltavskega (205), Jurija Berežka (200), Aleksandra Volkova (208) in libera Alana Domingosa. Strateg Bleda Dragutin Baltić pa Tineta Urnauta (201 cm), Davorja Čebrona, Brandona Taliaferra, Jasmina Čuturiča, Matija Pleška, Delana Thomasa (200) in libera Sebastijana Škorca.

Ob pogledu na udarni šesterici je bilo takoj jasno, da imajo Rusi izjemno prednost v višini in s tem tudi optimalno platformo za končni uspeh.

V prvem nizu so pobudo takoj prevzeli Rusi in narekovali hud ritem. Tine Urnaut, ki je v ligi prvakov prvič zaigral že takoj od začetka, je svojo priložnost dobro izkoristil. Ob podpori izkušenejših podajalcev, ki so mu nastavljali žoge, je uspešno zabijal in se niti za trenutek ni ustrašil mogočnih nasprotnikov, med katerimi so bila največja imena evropske in svetovne odbojke. Potem ko 19-letniku nista bili kos Poltavskij in Bereško, je trener Dinama Bagnoli nanj poslal Ostapenka in Korneeva. Poteza se je izplačala, saj je bil Tinetov nalet ustavljen. Do prvega tehničnega odmora so naši še držali priključek (6:8), v nadaljevanju pa so Rusi izkoristili svojo višino – pet njihovih igralcev je bilo visokih čez 2 metra, pri nas le dva – in neubranljivo zabijali v nebranjene kote. Blejci so imeli slab sprejem, veliko njihovih žog se je po močnih udarcih znašlo v outu. Za nameček so bili igralci Dinama odlični v bloku. Baltić je pri rezultatu 12:19 vzel tehnični odmor, pri 13:19 Taliaferra zamenjal s Satlerjem, a tudi to ni pomagalo ustaviti ruskega stroja, ki je mlel naprej in prvo zgodbo končal pri 25:17.

V drugem nizu se je pokazal žarek upanja, potem ko so naši ob prvem tehničnem odmoru povedli z 8:7, a sta bila tekmeca pri 11. točki že poravnana. Ruski blok je začel delovati, pri domačinih se je popravila tudi igra na mreži s prvega niza. Ob tem so igralci Dinama odlično servirali, predvsem Ostapenko, svoje doda tudi super servis in vesoljsko zabijanje Poltavskega. Slednji je tako dokazal, zakaj je bil najboljši server na preteklem evropskem prvenstvu. Naš strateg v drugem nizu v igri pusti Satlerja, na koncu da priložnost še Pajenku, a žal stvar ne deluje kot bi morala. Kako močni so Rusi, pove podatek, da v finišu Bagnoli zamenja pol ekipe in vseeno suvereno dobi drugi niz. Rezervisti Kruglov, Grankin in Černic zlahka konkurirajo naši ekipi. Ta se dobro upira, a je borbena igra premalo za veliki preobrat. Dinamo iz Moskve je tretji niz začel z isto postavo kot prvega, saj se je tekma lomila. Rusi so namreč želeli čimprej zaključiti tekmo s 3:0 v nizih. Naši so imeli drugačno računico, kar so pokazali tudi na igrišču. Spet so povedli ob prvem tehničnem odmoru 8:7, pri 15. točki gostom celo zbežali na tri točke razlike, a žal popustili in dovolili Rusom, da so izenačili in povedli s 16:15. Naši se kljub temu ne predajo, vseskozi sledijo igralcem Dinama. Niz je povsem izenačen, tekmeca se izmenjava v vodstvu.

Nase vseskozi opozarja Ostapenko, ki je nerešljiva uganka pri zabijanju na mreži. Na drugi strani ima z močnimi udarci velike probleme Černic, ki najprej kloni proti Urnautu, nato pa še proti Thomasu in rezultat je 21:20 za naše. Bagnoli Černica kmalu potegne na klop, v igro pa spet pošlje Poltavskega. Semen pride, vidi in zabije. Seveda neubranljivo. Rusi sicer pri rezultatu 24:22 ne izkoristijo prve zaključne žoge za zmago, a slavijo potem, ko se servis Čuturiča znajde v outu.

Ne spreglejte