Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
1. 5. 2010,
19.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 1. 5. 2010, 19.51

7 let, 12 mesecev

Dinamo razžalostil Poljake

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prvi polfinalni dvoboj odbojkarske LP je pripadel Dinamu, ki je povsem pokoril Belchatow, in s tem razžalostil okoli 13.000 poljskih navijačev. Ti so pričakovali svoje ljubljence v nedeljskem finalu.

Dvajsetega januarja so odbojkarji Belchatowa odigrali zadnjo tekmo lige prvakov v tej sezoni, nato pa po rednem delu kot gostitelj zaključnega turnirja najboljše četverice dobili neposredno vozovnico za nastop na F4 v Lodzu. Daljša odsotnost iz elitnega evropskega klubskega tekmovanja se je očitno poznala četi Jaceka Nawrockega, ki je v polfinalu pred izjemnim vzdušjem v Areni Lodz pogorela v preveliki želji k pohodu na odbojkarski evropski Olimp.

V prvem setu so domači še držali vse vajeti v svojih rokah, nato pa dopustili ranjenim Rusom, da so začeli igrati bolj sproščeno. Zakaj ranjenim? Ti so prišli na Poljsko z izjemno slabo popotnico, potem ko so v ruskem prvenstvu izgubili kar tri tekme zapored proti Zenit Kazanu z 0:3. Z mirno igro, dobrim sprejemom ter blokom so povsem onemogočili Blechatow, ki je povsem poniknil v naslednjih treh nizih. "Pred dvobojem smo se v garderobi pogovarjali, da ne smemo dovoliti tekmecu, da se sprosti in nam v začetku niza oddalji. In ravno to se je zgodilo. Vsi pa dobro vemo, kakšne so ruske ekipe, ki ne igrajo pod pritiskom. Naredili smo preveč napak, da bi se lahko uvrstili v finale pred čudovito publiko. Smo razočarani," so bile besede Nawrockega po prvem polfinalnem obračunu.

Veselje odbojkarjev Dinama je bilo seveda nepopisno, saj so jih redki videli v nedeljskem finalu, še posebej ker njihova forma ni bila nič kaj na zavidljivem nivoju. Vendar so s preudarno in zrelo igro povsem zaustavili nalete Poljakov, ki so tako doživeli novo razočaranje. K sreči to ne bo imelo takšnih posledic kot velika tragedija elite poljskega naroda v Rusiji v začetku aprila, zaradi česar je bil finalni turnir najboljše četverice tudi prestavljen na začetek maja.

A je ta spodrsljaj za odbojkarsko nacijo – Poljska je namreč evropski prvak – velik spodrsljaj. "Ključ do našega uspeha je bila igra z manj napakami. Vzdušje v dvorani je bilo zares imenitno. Lahko rečem, da smo bili vsi del odbojkarskega festivala. Igralci so tokrat naredili praktično vse, kar smo se dogovorili. Niso popustili tako kot proti Zenitu v ruskem prvenstvu. Sedaj se moramo dobro spočiti pred nedeljskim finalom," je po obračunu povsem v enakomernem ruskem tonu, brez nasmeška na obrazu, govoril trener Dinama Čerednik.

Ne spreglejte