Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 3. 2009,
9.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 9. 3. 2009, 9.40

8 let, 5 mesecev

Dimic: Spet me je zvilo v hrbtu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski telovadec Alen Dimic je v finalu preskoka na svetovnem pokalu v Montrealu zasedel šesto mesto.

Nastopil je tudi Rok Klavora, ki je dan prej s tretjim mestom na parterju dosegel uspeh kariere, in finale končal kot osmi. Med najboljšo osmerico finalistov na drogu bi moral nastopiti tudi Aljaž Pegan, a je nastop tik pred zdajci odpovedal.

Na uvodni tekmi nove sezone svetovnega pokala v športni gimnastiki v Montrealu si je v kvalifikacijah zlahka (z drugo oceno) finalni nastop pritelovadil tudi najizkušenejši slovenski telovadec Pegan, a je nato nastop tik pred zdajci zaradi težav odpovedal, tako da je na drogu nastopila zgolj sedmerica finalistov. Prva rezerva za finale na drogu je bil prav slovenski telovadec Dimic, ki je kvalifikacije končal na devetem mestu. "Spet me je zvilo v hrbtu, tako kot na finalu svetovnega pokala decembra lani v Madridu. V kvalifikacijah je bilo vse 'okej', tudi na finalni dan sem normalno treniral. Na enournem ogrevanju tik pred tekmo sem celo vajo dobro naredil, vse mi je šlo, nato pa me je 'coach' (Peganov trener Jože Mešl) še enkrat poslal na orodje, da poizkusim še konec sestave in seskok, pa me je pri sklopki tako 'zaštihalo', da je bilo vsega konec," je iz Kanade sporočil 34-letni telovadec Trnovega, ki je pred odhodom v Montreal razkril, da je imel že na zadnjem treningu nekaj težav s hrbtom, potem ko je menil, da je poškodba že povsem sanirana.

"Nekaj imam spet v hrbtu premaknjeno in zdaj se mora počasi popraviti, da bom lahko spet nazaj okrepil hrbtne mišice. Morda res ne bi bilo slabo, če bi spet opravil pregled z magnetno resonanco, saj je od zadnjega minilo že več kot deset let - takrat, ko sem grdo padel z orodja. Res škoda, da se mi je poškodba ponovila. Tako bom moral skoraj gotovo izpustiti naslednji svetovni pokal v Cottbusu, upam pa, da bo poškodba do aprilskega evropskega prvenstva že sanirana," je še pojasnil Pegan. Dimic, ki je na preskoku finale končal na šestem mestu (Klavora pa je bil osmi), je imel tako po odpovedi Pegana priložnost, da se predstavi v finalu najboljše osmerice na drogu, saj je kvalifikacije končal na devetem mestu. "Alen ni imel seboj paščkov, poleg tega pa se je meni poškodba pripetila tik pred tekmo, kakšnih 15 minut prej, zato je bilo prepozno za menjavo. Preostali telovadci niti niso imeli časa, da bi se ogrevali in vskočili namesto mene. Kogarkoli so prireditelji vprašali, ni mogel nastopiti," je še razložil Pegan.

Dimic pa je povedal, da bi ponujeno priložnost sicer zagrabil z obema rokama, saj se takšne ne izpusti kar tako, a ima tudi sam težave s poškodbo. Že pred odhodom je tožil nad bolečinami v rami, zdaj ga boli še hrbet. "Tu v Montrealu me je v kvalifikacijah tako zvilo, da do tik pred zdajci še sploh nisem vedel, ali bom lahko nastopil v finalu preskoka. Stisnil sem zobe in nastopil na preskoku, a za drog ni bilo možnosti, saj se nisem mogel niti pripogniti. Če bi bil 'fit', bi šel takoj na orodje, saj je to priložnost, ki jo je treba izkoristiti," pa je pojasnil 24-letni Dimic.

Naslednje prizorišče svetovnega pokala bo nemški Cottbus, kjer bo od 20. do 22. marca tradicionalni, že 33. turnir prvakov. Tam se bo moški ekipi predvidoma pridružil tudi Mitja Petkovšek, ki se po poškodbi prsta doma pripravlja na tekme. "Delam, treniram, sicer zaradi poškodbe vezi malo drugače kot sicer, a za zdaj mi gre prav dobro. V tednu, ki prihaja, bom počasi že delal vaje, tako da mi kar gre. Do tekme v Cottbusu in EP sicer ne bom ravno zelo dobro pripravljen, ampak saj mi niti ni potrebno biti," je povedal Petkovšek, ki bo na prvenstvu stare celine v začetku aprila v Milanu po Bremnu (2000), Volosu (2006), Amsterdamu (2007) in Lozani (2008) lovil še zgodovinski peti naslov evropskega prvaka na bradlji.

V Nemčiji bo nastopila tudi ženska ekipa na čelu z najboljšo telovadko Adelo Šajn, ki pravi, da je za ta čas zelo dobro pripravljena.

Ne spreglejte