Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2018,
8.07

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Nejc Žnidarčič Vid Debeljak

Nedelja, 17. 6. 2018, 8.07

5 let, 10 mesecev

Celje, svetovni pokal na divjih vodah, sprint

Debeljak in Žnidarčič poskrbela za dvojno slovensko slavje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vid Debeljak | Foto Nina Jelenc

Foto: Nina Jelenc

Slovenski kajakaš Vid Debeljak je zmagal na sprintu za svetovni pokal na divjih vodah v Celju, kjer se je končala sezona, Nejc Žnidarčič je bil drugi. V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil zmago Simon Oven, Anže Urankar je bil drugi, Debeljak pa tretji. Med kanuisti je Blaž Cof v skupnem seštevku pokala zasedel drugo mesto.

Slovenski kajakaši so bili brez prave konkurence že v kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v sprintu na divjih vodah na Savinji. Po prvi vožnji so si neposredno uvrstitev v finale priveslali Žnidarčič, ki je bil najhitrejši, drugouvrščeni iz kvalifikacij Debeljak, Urankar kot četrti in Oven kot peti. Brez težav sta z drugo vožnjo do finala prišla tudi Maks Frančeškin in Tim Novak.

V finalu se je s progo najbolje spopadel svetovni podprvak in evropski prvak Debeljak. Z zaostankom 42 stotink sekunde se je na drugo mesto uvrstil Žnidarčič, tretji je bil Nemec Yannic Lemmen. Urankar je zasedel četrto mesto z le stotinko zaostanka za Nemcem, Novak je bil osmi, Oven enajsti, Frančeškin pa 14., so sporočili iz Kajakaške zveze Slovenije.

Nejc Žnidarčič
Sportal Garajo trikrat na dan, šest dni na teden, pa jih komaj kdo omeni

"Zmaga doma je res nekaj najlepšega"

"Ne dojemam še povsem, ampak super! Zmaga doma je res nekaj najlepšega. Kadar Nejc starta zadnji, te je vedno lahko strah. Dolgo časa smo čakali med prvo kvalifikacijsko vožnjo in finalom, ampak smo se dobro pripravili," je povedal zmagovalec Debeljak.

Najhitrejši na progi v kvalifikacijah je bil tudi kanuist Cof. V finalu se je na progo podal kot zadnji. Cilji so bili visoki, saj je računal tudi na visoko uvrstitev v skupnem seštevku svetovnega pokala. V finalu je nato zasedel peto mesto. Zmagal je Francoz Tony Debray. "Bilo je pestro do zadnjega trenutka. Počutil sem se dobro. Vmes sem šel iz linije, nekaj me je premetavalo. Ampak tako je. Enkrat eden, drugič drugi. Malo mi je le žal zaradi skupnega seštevka," je povedal Cof.

Simon Oven | Foto: Kajakaška zveza Slovenije Foto: Kajakaška zveza Slovenije

Oven ubranil naslov skupnega zmagovalca iz lanskega leta

Zadnjič v karieri pa sta se na tekmovanju v spustu na divjih vodah pomerila Luka Žganjar in Peter Žnidaršič, svetovna prvaka v sprintu na divjih vodah iz leta 2014 ter dobitnika več kolajn s svetovnih in evropskih prvenstev ter zmagovalca v skupnem seštevku svetovnega pokala. V zadnjem skupnem profesionalnem nastopu sta zasedla osmo mesto.

Slovenski kajakaši so bili povsem na vrhu tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala. Na štirih tekmah v Banjaluki in v Celju je najboljše tekmoval Oven in ubranil naslov skupnega zmagovalca iz lanskega leta. "Bila je uspešna sezona, tako da sem kar zadovoljen. Napadal sem vse, nisem vedel, ali bo uspelo ali ne, ampak je," je povedal Oven in nadaljeval: "Zdaj si bom vzel nekaj počitka, potem bom pa videl. Morda se bom lotil tudi mirnih vod, nastopil na nekaj pokalih v spustu na Češkem. Odločal se bom sproti."

Ne spreglejte