Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 6. 2008,
13.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 6. 2008, 13.35

8 let

Čopu in Špiku le šesto mesto v Luzernu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Svetovna prvaka Iztok Čop in Luka Špik sta na veslaškem svetovnem pokalu v švicarskem Luzernu osvojila šesto mesto v dvojnem dvojcu.

Letošnji Luzern že od prvega dne ni bil najbolj prijazen do najboljše slovenske posadke. Poleg vseh neprijetnosti, ki so se tu dogajale, sta si za nameček Čop in Špik priveslala še najslabšo uvrstitev, odkar skupaj veslata v dvojnem dvojcu - šesto mesto. Tako kot v večini drugih veslaških disciplin je bilo tudi v današnjem finalu dvojnih dvojcev zelo očitno, da so pekinške igre tik pred vrati, saj kitajski veslači, ki v preteklosti niso igrali vidne vloge na svetovni sceni, zdaj agresivno napadajo svetovni vrh.

Kitajca Su in Zhang sta s hitrim startom verjetno presenetila prav vse finaliste, saj je bila že uvrstitev v finale, po njunih dosedanjih rezultatih sodeč, kar malo presenečenje. Zmagovalca Münchna, Angleža Wells in Rowbotham, ki letos nastopata zelo suvereno, sta Kitajca dohitela šele na polovici proge, vsem skupaj pa sta z že preizkušeno taktiko iz predtekmovanj 500 metrov pred ciljem račune prekrižala Novozelandca Waddell in Cohen. Z najhitrejšima časoma na drugi polovici proge sta si zagotovila prepričljivo zmago pred Angležema, Kitajca pa sta 300 metrov pred ciljem prehitela še Avstralca, posadko Crawsay - Brennan.

Najboljši posadki lanskega svetovnega prvenstva, Slovenija in Francija, tokrat nista posegli v boj za kolajne. Slovenska veslača sta sicer odlično odveslala drugih 500-metrov, ko sta imela celo najhitrejši vmesni čas, a jima je znova zmanjkalo moči za kaj več in v drugem delu sta počasi popuščala. "Dala sva vse od sebe, vendar nisva imela nobene prave moči. Očitno se nama utrujenost, ali karkoli naju že pesti, iz tekme v tekmo le nalaga, tako da danes sploh nisva več razvila visoke hitrosti. Volje nama sicer ni manjkalo, zato pa je bilo pomanjkanje moči toliko bolj očitno. Zdaj bo treba doma temeljito analizirati vzroke za nastali položaj in do Poznana poskušati odpraviti težave," Čop sicer ni bil pretirano razočaran nad uvrstitvijo: "Na Poljskem bova potrebovala dobro uvrstitev, ki bo pred olimpijskimi igrami še kako pomembna za samozavest."

Na koncu torej prva Nova Zelandija, druga Velika Britanija, tretja Avstralija, četrta Kitajska, peta Francija in "le" šesta Slovenija.

Ne spreglejte