Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 5. 2008,
10.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 11. 5. 2008, 10.46

7 let, 12 mesecev

Čopu in četvercu brez krmarja zmagi v finalu B

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Iztok Čop v enojcu ter Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander v četvercu brez krmarja so nastopili v jutranjih B finalih prve letošnje tekme za svetovni pokal v veslanju v Münchnu.

Vsak so v svoji konkurenci prepričljivo zmagali in s tem izpolnili svoje cilje. Danes je na progi v bavarski prestolnici nastopil tudi Andraž Krek, in sicer v finalu C, kjer je osvojil četrto mesto, skupno pa 16. Čop, ki je prvič v karieri nastopil v finalu B med enojci, se je za zmago boril z najboljšim nizozemskim skifistom Sjördom Hamburgerjem. V nekoliko boljših razmerah, kot so na olimpijski progi vladale v soboto, je na koncu z dvema dolžinama čolna prednosti zmagal Čop in tako osvojil skupno sedmo mesto.

"Tekma še zdaleč ni bila lahka, saj sem računal, da bo Hamburger po startu nekoliko zaostal. Očitno sem se uštel, saj je prvo polovico proge močno priganjal, zaradi česar se nikakor nisem uspel odlepiti. Morda je bil vzrok tudi v tem, da sem veslal preveč trdo in na silo, ker sem hotel na vsak način 'zlesti' naprej. Po 1000-metrski znamki pa se mi je odprlo, čoln le stekel lepše, rezultat pa je bil, da sem se od Hamburgerja končno oddaljil, nabral kar precejšnjo prednost, tako da mi na koncu ni bilo potrebno finiširati," je po nastopu povedal Iztok Čop.

Čop sedaj upa, da bo Luka Špik uspel pozdraviti poškodbo in da se bosta lahko v miru pripravila na naslednji svetovni pokal, ki bo konec meseca v švicarskem Luzernu: "Luka že vesla, kar je vsekakor dobra novica. Upam, da si bo lahko povsem opomogel in da bova potem nadaljevala tam, kjer sva ostala. V Münchnu sem spremljal tekme dvojnih dvojcev, vendar se je zdelo, kot da gledam popačeno sliko. Zaradi močnega nasprotnega vetra in valov je bilo tudi v dvojnem dvojcu precej presenečenj, predvsem Francoza v finalu B. Skratka, po tem tukaj se na da oceniti še prav ničesar, po Luzernu, kamor baje prihajata tudi Novozelandca, pa bo verjetno slika že bolj jasna," je pojasnil Čop.

Rozman: Sodimo v finale A

Tudi četverec brez krmarja je svojo jutranjo nalogo opravil zelo dobro, bil od starta do cilja v vodstvu in na koncu zmagal z dobro dolžino čolna pred Belorusi, tretji pa so bili Grki.

"Danes smo dobro nastopili, predvsem smo močno popravili svoje veslanje na prvih in na zadnjih 500 metrih. Startali smo dobro in tudi občutek med celotno tekmo je bil precej boljši, kot prejšnje dni. Belorusi, pa vmes tudi Irci, so nas sicer napadali, vendar nam kakšnih večjih težav niso povzročili. Mislim, da je današnja tekma pokazala, da sodimo v finale A," je nastop ocenil najmlajši v čolnu, Rok Rozman.

Ne spreglejte