Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 5. 2008,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 6. 5. 2008, 15.12

8 let

Čop po finale v skifu, München pomemben test

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija na uvodni tekmi svetovnega pokala v veslanju, ki bo od petka do nedelje potekala v Münchnu, ne bo zastopana z elitno posadko zadnjih let Iztokom Čopom in Luko Špikom.

Zaradi poškodbe Špika bo Čop nastopil v skifu. Ob Čopu bosta v skifu nastopila še obalna veslača Andraž Krek in Gregor Novak, prav tako z Obale prihaja dvojni dvojec z Boštjanom Božičem in Matejem Rodelo, v četvercu brez krmarja bodo slovenske barve branili Miha in Tomaž Pirih, Rok Rozman in Rok Kolander, v dvojnem četvercu pa Mariborčani Janez in Jernej Jurše, Gašper Fistravec in Janez Zupanc.

"Testi in nastopi v Zagrebu in na Bledu so pokazali, da je pri obeh evidentnih posadkah za nastop na olimpijskih igrah (dvojni dvojec in četverec brez krmarja op.p.) stanje tako, da lahko obdržita lanske pozicije. Ostali kandidati, ki letos načrtujejo preboj na olimpijske igre, pa so precej napredovali," je ocenil selektor slovenske reprezentance Miloš Janša in dodal, da so po njegovih ocenah prav vse posadke, ki bodo nastopile v Münchnu, blizu normi za nastop v Pekingu. Zadnja prosta mesta se bodo razdelila med 15. in 18. junijem na kvalifikacijski regati v Poznanu na Poljskem.

Žal bo brez prvega testa po poškodbi Špika ostal dvojni dvojec. "V četrtek me je zabolelo v križu. Verjetno gre za vnetje in vse te dni sem vsak dan pri terapevtu. Počasi mi gre že bolje, a nima prav nobenega smisla, da tvegam z nastopom, saj nisem pripravljen in v najslabšem primeru bi se mi lahko sanacija poškodbe zavlekla. Tekma je pač tekma in konec koncev ne bo prav nič hudega, če jo izpustim. Bolj me skrbi zaradi treninga, saj že od četrtka ne treniram in ne vem, kdaj bom spet popolnoma nared ter nadoknadil zamujeno," je trenutno stanje pojasnil Luka Špik.

Čop: Cilj je nastop v finalu

Iztok Čop bo tako po daljšem obdobju v svetovni eliti spet nastopil med skifisti. "Tokrat bo v skifu kar zanimivo, saj na pravi tekmi v tej disciplini nisem nastopil že celo leto in res ne vem, kaj naj pričakujem. Na tekmi bodo nastopili praktično vsi najboljši, zase pa upam, da mi bo šlo iz nastopa v nastop bolje," je povedal Čop in dodal: "Luka se je res poškodoval v zadnjem trenutku in tekma je prišla nekako na vrat na nos. Nisem imel prave priložnosti, da res potreniram vse podrobnosti v skifu in na odločilnih tekmah potem vse te malenkosti v odločilnih trenutkih lahko res zmotijo. Moj osnovni cilj bo tokrat zato nastop v finalu, potem pa bomo videli. Predvsem na startu in v finišu dirke bom verjetno malo pogrešal izkušnje in trening skifa."

Normo za nastop na OI ima tudi četverec brez krmarja. Reprezentanti poudarjajo, da bodo cilji enaki kot lani, ko so si na vsaki tekmi želeli finale, nato pa se podali v boj za stopničke. "Le da nam bo zdržal čoln, mi bomo," se je pošalil Rok Kolander in spomnil na odlomljeni nosilec za veslo na lanskem evropskem prvenstvu v Poznanu, ko je slovenska četverica izgubila zlato medaljo. "Mislim, da se nam je na zadnjih treningih močno povečala plovnost," pa je izjavo z razlogom za optimizem dopolnil najmlajši v čolnu Rok Rozman.

Ostali slovenski veslač bodo tekmo izrabili predvsem za preverjanje lastne forme, obenem pa bo nastop na Bavarskem tudi razkril, kako pripravljeni so njihovi glavni tekmeci v kvalifikacijah za olimpijske igre. Tam bi lahko po ocenah selektorja Janše ob dobrem delu v lahkem dvojnem dvojcu poskusila olimpijsko normo ujeti tudi Jure cvet in Bine Pišlar.

Ne spreglejte