Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.41

8 let

Čop in Špik kopičita kilometre na vodi in snegu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kar 22 slovenskih veslačev se v Rogotinu pri Pločah spogleduje z novo sezono. Med njimi seveda tudi prva aduta Iztok Čop in Luka Špik.

Za razliko od minule sezone, ko je selektor Miloš Janša dolgo sestavljal posadke za domače svetovno prvenstvo, Iztok Čop in Luka Špik v novem pripravljalnem obdobju skupaj vadita že vse od prvega dne. Za najboljšima slovenskima veslačema, ki se podajata v zadnjo skupno sezono, je zajeten in predvsem raznolik kos vadbe. Poleg reprezentančnih priprav sta Gorenjca opravila še trening na tekaških smučeh v Dolomitih, pred nekaj dnevi pa sta se vrnila še z veslaškega piljenja v Livornu. Tam sta na rečnem kanalu dober teden trenirala skupaj s hrvaškim dvojnim četvercem, pri tem pa kombinirala delu v enojcu z dvojnim dvojcem. "Pogoji za veslanje so bili idealni, treninge na vodi sva izpeljala v 100% in ta trening je bil eden boljših v moji karieri. Lokacija je z vremenskimi pogoji ponudila točno to, kar se v tem obdobju potrebuje za trening tehnike in ritma. Sodelovanje s Hrvat se je izkazalo kot zelo dobro, saj je koristno imeti enakovredne konkurente v enojcih in dvojnem dvojcu, ki pa hkrati ne bodo neposredni tekmeci na glavnih tekmovanjih v sezoni. Ravno tako mi je koristila sprememba okolja in načina dela," je bil navdušen Čop.

Člana nekdaj zlatega dvojnega dvojca sta se zdaj že pridružila preostalim reprezentančnim kandidatom, ki priprave na sezono nadaljujejo ob izlivu Neretve pri Pločah. Selektor Miloš Janša je na drugi morski blok priprav popeljal kar 21 veslačev in veslačico Anjo Sešum. Med ostalimi izbranci, ki se spogledujejo predvsem z olimpijskimi kvalifikacijami in lovom na londonsko vizo, so še Tomaž Pirih, Aleš Zupan, Jan Špik, Žiga Pirih, Urban Ulčar, Matej Rojec, Gašper Fistravec, Janez Jurše, Rok Kolander, Jernej Jurše, Rok Gradišnik, Marko Grace, Grega Domanjko, Andraž Krek, Gašper Močnik ter lahko veslači Jure Cvet, Matevž Malešič, Rajko Hrvat in Jure Grace. Selektor Janša ima v glavi že obrise posadk, a o le-teh ne želi javno razpravljati. Ne skriva pa, da je za luzernski nastop predvideno oblikovanje dvojnega četverca, četverca brez krmarja, dvojca brez krmarja in lahkega dvojnega dvojca, izključena pa nista niti enojca s Krekom in Šešumovo.

Po dvotedenskih pripravah čakajo slovenske veslače še krajši skupni treningi na Bledu, v aprilu pa že prve tekme – 14. in 15. mednarodna regata v Zagrebu ter 21. in 22. tradicionalna kriterijska prvomajska regata na Bledu.

Ne spreglejte