Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 4. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 4. 2012, 11.23

8 let

Celjanke bodo poskušale zakoračiti na evropski vrh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenske prvakinje se bodo v finalu pomerile z nemško ekipo Victoria Bamberg in poskušale spet osvojiti evropski vrh. Prav zdaj potekata dvoboja za tretje mesto v ženski in moški konkurenci.

V celjskem taboru se zavedajo, da so pred zelo zahtevno nalogo, vendar je čutiti optimizem na vsakem koraku. Izžareva ga tudi najboljša slovenska kegljačica Barbara Fidel. ''Nemke so se v polfinalu z Romunkami dobro 'ujele' na naših stezah. Vseeno pa menim, da jim bodo 'živčki' povzročali nekaj težav. Seveda pričakujem hud boj, v katerem bo odločala večja zbranost in osredotočenost ob vsakem lučaju. Imamo veliko priložnost, da znova osvojimo evropski klubski naslov in prepričana sem, da bo prehodni pokal za zmagovalke ostal v Celju.''

Trener Lado Gobec pričakuje podobno igro svojih deklet, kot včeraj proti Avstrijkam. ''V zadnjih devetih letih vedno 'trčimo' ob nemško zasedbo v boju za vrh. Enkrat zmaga ena, drugič druga ekipa. Tudi tokrat bo odločala dnevna forma, potrebovali bomo tudi malce športne sreče in verjamem, da nam bo uspelo.''

Mešana nemška zasedba s Poljakinjo Beato Wlodarczyk, Čehinjo Nadeždo Dobešovo, Madžarko Agate Kovacsne-Grampsch, Romunko Ioano Vaidahazan ter Simone Bader, Danielo Kicker in Beato Fritzmann bo trd oreh. Gre za izkušene kegljačice. Kljub temu se jim bodo Celjanke odločno postavile po robu, ker so dovolj kakovostne, kar so že neštetokrat dokazale tudi na svetovnih prvenstvih. Kar zadeva vrstni red nastopov, trener Gobec verjetno ne bo preveč 'tuhtal'. Najprej naj bi poslal 'v ogenj' Barbaro Fidel, Anjo Kozmus in Evo Sajko, v drugi 'rundi' pa naj bi kegljale Rada Savič, Brigita Strelec in Nada Savič.

Ob 16. uri bo zadnje dejanje - moški finale med slovaško Podbrezovo in nemško Victorio iz Bamberga. Nemci z odličnim Romunom Nikolaom Lupujem, ki je včeraj dosegel drugi najboljši izid s 644 podrtimi keglji, pa obljubljajo, da bodo presenetili favorita, ki brani naslov evropskih prvakov, tudi tokrat s srbskima reprezentantoma Vilmošem Zavarkom in Jovanom Ćalićem, ki že nekaj let kegljata v slovaškem klubu.

Ne spreglejte