Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
20.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 18. 12. 2012, 20.51

8 let

Calcit zmagal šestič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Odbojkarice Calcita Volleyballa so na vnaprej odigrani tekmi 13. kroga srednjeevropske lige doma premagale Slavio iz Bratislave s 3:0 (20, 20, 25).

Tudi na svoji zadnji tekmi pred petkovim zaključnim turnirjem pokala Slovenije, ki bo za odbojkarice Calcita Volleyballa prvi vrhunec letošnje sezone, so varovanke Olega Gorbačova nadaljevale zmagovito serijo v srednjeevropski ligi. S šesto zaporedno zmago so na dobri poti, da se po rednem delu tekmovanja uvrstijo med prve štiri ekipe in se na koncu borijo za končno zmago v tem tekmovanju. Pred slabima dvema mesecema so Kamničanke v Bratislavi izgubile z 0:3, toda tokrat so se slovaškim podprvakinjam maščevale na najboljši možni način - s prepričljivo zmago, ki je bila nekoliko vprašljiva le v tretjem nizu.

Tekmo s Slavio je trener kamniških odbojkaric Gorbačov začel v svoji standardni zasedbi, s Teo Lenarčič na mestu organizatorke igre, Petro Kramolc in Ano Starčević na mestu sprejemalk, blokerkama Majo Guštin in Jeleno Strel Kosmač, korektorico Tjašo Turnšek in liberom Uršo Podlesnik. Čeprav slovenske podprvakinje niso blestele v napadu, so z odličnim sprejemom v prvem nizu prišle do velike prednosti. Tik pred zaključkom niza so povedle že z 22:13, toda nato so gostje dosegle pet točk zapored, domače odbojkarice pa so jim začetni udarec odvzele šele, ko so naredile napako. Do popolnega preobrata tako ni prišlo. V drugem nizu je bila igra ves čas v znamenju domače ekipe, ki ni imela toliko nihanj v igri, kot v uvodnem nizu. V napadu je blestela Ana Starčević, ki je bila nerešljiva uganka za gostujoči blok, ki je sicer bil višji od kamniškega - s petimi bloki se je v gostujoči ekipi izkazala Nina Herelova, pri Kamničankah je bila s tremi najboljša Maja Guštin -, a to ni zaustavilo hrvaške reprezentantke v dresu Calcita.

Tretji niz so bolje začele odbojkarice iz Bratislave, ki so na prvi tehnični odmor odšle z dvema točkama prednosti, toda že ob drugem so Kamničanke povedle za štiri točke. Domače odbojkarice so vodile tudi že z 21:16 in ko je vse kazalo na njihovo gladko zmago, so sledile številne napake v njihovi igri, kar so Bratislavčanke, ki so do tekme v Kamniku le trikrat izgubile, tudi izkoristile. Kamničankam so se približale le na dve točki zaostanka, njihov nalet pa je s točko končala Elmina Handanovič, ki je v igro vstopila na začetku tretjega niza, tako kot tudi organizatorka igre Eva Mori. A tudi to še ni zagotavljalo dokončne zmage domače ekipe, ki je po zaslugi Ane Starčević šele s peto zaključno žogo prišla do še ene zmage, s katero so se učvrstile na drugem mestu.

Ne spreglejte