Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 1. 2014,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Calcit Volleyball

Torek, 14. 1. 2014, 22.17

8 let

Calcit v Talin z lepo popotnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarji Calcita Volleyballa so v prvi tekmi osmine finala pokala challenge premagali estonski Selver s 3:1 (20, 22, -16, 20).

Odbojkarji Calcit Volleyballa so se morali pošteno potruditi, da so strli odpor najboljše estonske ekipe v zadnjih nekaj letih ter da so prišli do želene zmage, ki jim na povratni tekmi prihodnji četrtek v glavnem mestu Estonije zagotavlja najmanj zlati niz. Po krizi v tretjem nizu so Kamničani v četrtem le strnili svoje vrste in prišli do zaslužene zmage.

Čeprav je imel domači trener Marko Brumen pred prvo tekmo osmine finale pokala Challenge kar nekaj težav s poškodbami igralcev, je vseeno lahko računal na vse igralce. Do prvega tehničnega odmora sta se ekipi menjavali v vodstvu, nobena pa ni prišla do dveh točk prednosti. Zadnjo točko v uvodnem nizu je dosegel Štembergar Zupan, ki je izkoristil že kar prvo zaključno žogo.

V drugem nizu sta bili ekipi do dvajsete točke izenačeni, toda po uspešnem napadu Štembergar Zupana iz druge linije ter napaki gostov ob servisu Pokeršnika, so Kamničani po dolgem času povedli z dvema točkama prednosti (22:20). Razpoloženi Stavbar je svoji ekipi priboril kar tri zaključne žoge za vodstvo z 2:0 v nizih. Prve sicer domači odbojkarji niso izkoristili, so pa drugo, saj je napad gostov končal v avtu.

Tudi v tretji niz so kamniški odbojkarji krenili v nespremenjeni zasedbi, vendar pa uvod vanj zanje ni bil najbolj uspešen, kajti Estonci so s tremi zaporednimi bloki povedli s 4:1. Gostje so dolgo vodili za štiri točke, tudi pri 11:7, nato se je domači trener Marko Brumen odločil za dvojno menjavo ter v igro namesto Hrasta in Pokeršnika poslal Kvasa in Tončka Šterna.Menjava ni pomagala, pri gostih je bil nezaustavljiv njihov korektor Pulk.

V četrtem nizu je so po izenačeni igri po bloku Kotnika Kamničani povedli z 22:18. Po še enem uspešnem napadu so Calcitovci prišli do kar petih zaključnih žog za končno zmago. Izkoristili so drugo po napaki gostov.

"Danes sem zadovoljen z našo igro. Mislim, da je bila to v tej sezoni ena najboljših tekem, saj smo večji del tekme igrali potrpežljivo, zbrano, bolj ali manj smo se držali dogovora. V tretjem nizu je res prišlo do manjšega padca v igri, sicer pa smo kar malo presegli sami sebe. Ker smo zmagali s 3:1, in ker v gosteh ne igramo nič slabše kot doma, imamo možnosti, da se uvrstimo v četrtfinale," je po tekmi povedal Brumen.

Ne spreglejte