Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
7. 4. 2013,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

ACH Volley Calcit Volleyball Hala Tivoli

Nedelja, 7. 4. 2013, 17.32

8 let

Brez taktiziranja: ''oranžni zmaji'' napovedali hiter konec finala

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleyja so pričakovano povedli v finalni seriji. Na prvi tekmi v Tivoliju so s 3:0 odpravili Calcit in povedli v zmagah z 1:0. Do jubilejnega 10. naslova jih ločita le še dve zmagi.

Devetkratni državni prvaki, ki so začeli v postavi Flajs, Sidibe, Klobučar, Rašić, Vidič, Ropert in Fabjan (L), so uvodno tekmo finala začeli brez taktiziranja. Z blokoma Vidiča in Klobučarja so hitro povedli s 5:0, zato gostujočemu trenerju Marku Brumnu ni preostalo drugega, kot da svoje varovance pokliče na klop in jih poskuša malce prebuditi. To mu uspelo v pravi meri, saj so Ljubljančani prednost petih točk držali do sredine prvega niza. Sledil je rahel padec v koncentraciji, ki so ga Kamničani izkoristili. Na servis je prišel Jan Planinc, ki je povzročal težave domačemu sprejemu in prednost je začela kopneti (12:10). ''Oranžni zmaji'' so po čudni akciji (dosojena nošena žoga gostov) nekako z začetnega udarca spravili Planinca in lažje zadihali. Po točkah Sidibeja in Klobučarja so domači odbojkarji na drugi polminutni odmor ponovno odšli s prednostjo petih točk (16:11). Na koncu se je izkazalo, da je bila to tudi odločilna prednost, ki je gostje niso več ujeli. Identična je bila razlika tudi ob koncu prvega niza, ki ga je brez težav dobil ACH Volley (25:20). Čeprav so imeli domači slabši sprejem, naredili so 3 napake, Kamničani nobene, so toliko bolj prevladovali v realizaciji napadov. V prvem nizu sta največ točk dosegla Sidibe 7, prav toliko pa za Calcit tudi Jan Pokeršnik.

Tudi drugi niz so bolje začeli branilci naslova, ki lovijo že svojo deveto zaporedno krono državnega prvaka. Kamničani so hitro zaostali, pomagala ni niti menjava na mestu korektorja, kjer je Danijela Pokeršnika zamenjal Domen Kotnik. Rezultat 8:3 in 11:5 ni napovedoval svetlega nadaljevanja tekme gostov. Bojazen se je tudi uresničila, prednost se ni manjšala, ACH Volley je nadzoroval potek srečanja in upravičeno smo se lahko spraševali, če je to tudi vse, kar zmore kamniška ekipa. Po drugem tehničnem odmoru (16:10) je gostujoči trener poskušal tudi z menjavo na mestu podajalca (Martin Hrast menjal Jana Brulca), a tudi to ni obrodilo sadov, ki bi pomenili vsaj zmanjšanje visokega zaostanka, če že ne preobrata. V drugem nizu so domači povsem razbili goste, dovolili so jim le 15 točk, in v 55. Minutah igralnega časa že vodili 2:0 v nizih.

Za razliko od prvih dveh nizov je uvodno točko dosegel Calcit Volley, za izenačenja na 2:2 pa sta za najlepšo akcijo tega finala poskrbela podajalec Martin Hrast, ki je z ''almo'' lepo našel Jerneja Stavbarja. Kamniški bloker je brez bloka silovito zaključil. To je bilo do prvega polminutnega odmora tudi zadnje izenačenje, ACH Volley je ponovno prvi prišel do osme točke (8:5). Čeprav je začetek tretjega niza napovedal bolj izenačeno igre, se to ni zgodilo. ACH je znova stopil na plin in prednost je začela kajpak naraščati. Rezultat je bil 16:10, 20:12 in vprašanja o zmagovalcu na prvi tekmi ni bilo več. V veliki meri smo dobili tudi odgovor tudi o končnem zmagovalcu, seveda, če Kamničani nimajo še kakšnega asa v rokavu. Dejstvo je, da bodo morali močno dvigniti nivo svoje igre, morda zaigrati celo bolje kot so trenutno sposobni, ob enem pa računati tudi na slab dan Ljubljančanov.

Ne spreglejte