Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 8. 2013,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

floorball

Ponedeljek, 26. 8. 2013, 13.44

8 let

Borovničanke ubranile naslov, finski vihar pustošil v moškem finalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pestro floorball dogajanje v dvorani Tivoli je postreglo s kakovostnimi boji v športu, ki je vse bolj priljubljen tudi pri nas. Pri dekletih slavje Slovenk, pri moških je naslov odšel na Finsko.

Slovensko prestolnico so od petka do nedelje preplavili floorballisti. Za prestol tradicionalnega turnirja Slo Open, ki ga je FBK Olimpija tokrat organiziral pod imenom Ljubljana Open, se je bojevalo dvajset klubov iz šestih evropskih držav.

Finale v ženski konkurenci je bil povsem slovensko obarvan, za prvo mesto sta se spopadli ekipi Borovnica floorballshop.si in ŠDMH Zverine. Po zmagi z 2:0 je pokal za najboljše romal v roke lanskih prvakinj Borovničank. Tretje mesto v ženski konkurenci so zasedle članice FBK Olimpija, ki so s 3:1 ugnale nasprotnice iz Münchna.

Ostra moška konkurenca pa je ponudila finsko-češki obračun, v katerem so floorballisti ekipe VKTP iz dežele tisočerih jezer Čehom IBK Nimble Old man dali pravo lekcijo in slavili z 8:1 ter končali petletno češko prevlado na Slo Openu. Tretje mesto je pripadlo finskemu moštvu Hakunila Pirates, ki je z 2:0 premagalo lanske zmagovalce, člane ekipe iz Češke Roza Pežoti. Od slovenskih ekip se je najvišje uvrstila Olimpija A, v bitki za peto mesto je z nogometnih 1:0 ugnala nasprotnike iz Borovnice.

Najboljši vratar in strelec prihajata iz zmagovite finske ekipe VKTP Janne Teliranta in Markus Piitissjarvi, med dekleti pa se je med vratnicama najbolje izkazala Borovničanka Tanja Matijašević, med strelkami pa članica Olimpije Ana Novak.

Organizatorji so bili tako z udeležbo kot s kakovostjo predstav na turnirju, ki se lahko pohvali z 11-letno tradicijo, zadovoljni. "Letošnji 11. mednarodni floorball turnir Ljubljana Open je bil, kar zadeva raven igranja, za slovenske razmere gotovo presežek. Kot v prejšnjih letih nam je tudi letos uspelo privabiti odlične tuje in slovenske ekipe. Pohvalil bi celotno ekipo FBK Olimpija, tako za odlično organizacijo kot tudi za odličen športni rezultat. Prva moška ekipa je dosegla najboljšo slovensko uvrstitev na turnirju, svoj lanski dosežek pa sta izboljšali ženska in druga moška članska ekipa," je vtise o pestrem tridnevnem dogajanju strnil glavni organizator turnirja Blaž Lasič.

Ne spreglejte