Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
7. 5. 2017,
9.45

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Julio Cesar Chavez Jr Canelo Gennady Golovkin Saul Alvarez

Nedelja, 7. 5. 2017, 9.45

6 let, 11 mesecev

Boksarski obračun leta tudi uradno potrdili!

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Saul Alvarez Canelo Julio Cesar Chavez Jr | Foto Reuters

Foto: Reuters

Mehiški boksarski zvezdnik Saul Alvarez je še po eni lahki zmagi nad rojakom Juliom Cesarjem Chavezom po dvoboju oznanil, da se bo 16. septembra za svetovne naslove v srednji kategoriji pomeril s kazahstanskim tekmecem Gennadyjem Golovkinom. To je dvoboj, ki si ga ljubitelji boksa že dolgo želijo videti, zdaj ga tudi bodo. Vse, kar je potrebno še doreči, sta kraj in arena, v kateri se bosta pomerila.

Canelo je ponoči v 12 rundah v Las Vegasu in enotni sodniški odločitvi (120:108, 120:108, 120:108) poteptal mehiškega tekmeca Chaveza in na svojem 51. dvoboju prišel še do svoje 49. zmage v karieri. Edini poraz mu je leta 2013 prizadejal legendarni Floyd Mayweather.

Kako se je Canelo poigral z rojakom:

Alvarez: Golovkin, ti si naslednji

Po dvoboju se je Canelu v ringu T-Mobile Arene pridružil tudi neporaženi Golovkin in skupaj sta oznanila superboksarski obračun, ki ga lahko mirno označimo za dogodek leta. ''GGG, ti si naslednji, prijatelj moj,'' je Kazahstancu sporočil skoraj deset let mlajši 26-letni Mehičan.

 ''Vse je urejeno. Nikoli se nisem nikogar bal. Ko sem se rodil, je strah izginil. Vesel sem, da smo se dogovorili, saj bodo taki dvoboji le še pomagali dokazati mojo veličino. V svoji karieri sem imel že nekaj težkih dvobojev, tudi ta bo, a Canelo je najboljši, ker se meri z najboljšimi,'' je dodal Mehičan.

35-letni Kazahstanec je svetovni boksarski prvak v srednji kategoriji praktično v vseh različicah - WBA, WBC, IBF in IBO, manjka mu samo pas WBO, ki je rokah Angleža Billyja Joeja Saundersa.

Kdo bo zmagal 16. septembra?

  • Saul "Canelo" Alvarez
    26,79 %
    15 glasov
  • Gennady ''GGG" Golovkin
    73,21 %
    41 glasov
Oddanih 56 glasov

Golovkin: To bo moj največji izziv

''Zelo sem veselim obračuna. Canelo je danes deloval res suvereno. Zagotovo bo on moj največji izziv do zdaj, a bom pripravljen,'' je svoje dodal neporaženi ''Trojni G'', ki je na svojih 37 dvobojih (33 z nokavtom ali tehničnim nokatom) zabeležil ravno toliko zmag.

 

Ne spreglejte