Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 9. 2015,
14.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Tokić

Torek, 22. 9. 2015, 14.12

8 let

Bojan Tokic odpovedal nastop na evropskem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokić zaradi poškodbe komolca ne bo nastopil na evropskem prvenstvu, ki se bo v soboto začelo v Jakaterinburgu.

Za zdaj je odpovedal samo nastop v posamičnem delu prvenstva, v ekipni konkurenci in igri dvojic je še prijavljen, kot sam pravi, pa ni veliko možnosti, da bi v Rusiji sploh zaigral.

Danes slabo kaže, roka me zelo boli

"Imam tako imenovan teniški komolec. Ta poškodba se vleče že dlje časa, s tem je seznanjeno tudi vodstvo reprezentance. Posamični del sem že odjavil, saj bi, če bi dvoboje izgubljal brez boja, izgubljal pomembne točke v boju za olimpijske igre, o igri dvojic in ekipni konkurenci sem se nameraval odločiti na prizorišču. Danes slabo kaže, roka me zelo boli, tako da se sprašujem, ali ima smisel v Rusijo sploh potovati. Če bi tam zaigral, bi pri mojih letih to pomenilo tveganje. Z redkimi izjemami sem se od leta 1998 vabilu v reprezentanco vedno odzval, tokrat bom moral nastop najbrž odpovedati," je dejal 34-letni Tokić, ki je bil skupaj z Aleksandrom Karakaševićem eden izmed favoritov za kolajno. Skupaj s Srbom ima z evropskih prvenstev že dve, bron pa je že osvojil tudi med posamezniki.

Če Tokić v Jekaterinburgu res ne bo mogel igrati, ga novi v. d. selektorja Saš Lasan (dozdajšnji selektor Bojan Rak je pred dobrim mesecem sporazumno prekinil pogodbo z zvezo, Lasana, sicer še aktivnega igralca, pa je ta imenovala za trenerja v reprezentanci) ne bo mogel zamenjati. Tako bo vso breme v drugi kakovostni skupini nosila mlada trojka Jan Žibrat, Darko Jorgić in Deni Kožul, ki se najbrž ne bo mogla potegovati za vrh.

Tudi ženske nimajo velikih možnosti

Tudi ženske, ki bodo prav tako igrale v drugi kakovostni skupini, realnih možnosti za visoke uvrstitve nimajo. Cilj Mance Fajmut, Alex Galič, Tamare Pavčnik in selektorice Vesne Ojsteršek Drnovšek je drugo mesto v predtekmovalni skupini, v kateri so še Hrvaška, Azerbajdžan in Kosovo.

Tako kot Tokić je evropsko prvenstvo odpovedal tudi najboljši evropski igralec, Nemec Timo Boll, ki ima težave s kolenom. "V zadnjem času sem igral klub hudim bolečinam. A zdaj ne gre več. Moral bom na operacijo, prihodnje leto so olimpijske igre in z operativnim posegom ne smem več zavlačevati," je razlog odpovedi pojasnil večkratni evropski prvak.

Ne spreglejte