Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 9. 2011,
7.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 22. 9. 2011, 7.44

8 let

Boj za vrh do zadnjega skoka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zadnje prizorišče tekmovanj v skokih na cilj za točke svetovnega pokala je že vrsto let švicarski Locarno.

Tudi ta konec tedna bo gostil najboljše padalce in padalke, ki se bodo ob jezeru Maggiore potegovali za čim boljše uvrstitve na zadnji tekmi in v skupnem seštevku.

Nekaj končnih odločitev je sicer že znanih po petih tekmovanjih, v ekipni konkurenci so skupno zmago osvojili Italijani, med dekleti pa Slovenka Maja Sajovic (na tekmovanju ne bo nastopila), a zato ne bo nič manj zanimivo. Ogorčen boj bo potekal predvsem za drugo mesto v ekipni uvrstitvi, za kar se bori tudi ekipa Elan (Roman Karun, Uroš Ban, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek), največji tekmeci pa so Madžari in Čehi. Še bolj negotovo bo med moškimi, kjer je kandidatov za skupno zmago še vsaj osem, med katerimi sta tudi Roman Karun in Uroš Ban. Veliko več možnosti za osvojitev 'kristalnega globusa' ima Ban, ki je po petih tekmovanjih na drugem mestu, pred potjo v Švico pa se s posamično uvrstitvijo ne ubada, v ospredju je ekipni uspeh. "V letošnji sezoni smo skakali sila spremenljivo, forma je ves čas nihala, pravih vrhunskih rezultatov pa nismo dosegli, nekakšen obliž je bila le zmaga pred dvema tednoma na Grobniku. Za konec si zato želimo doseči dober rezultat, ki bi prinesel skupno drugo mesto, o svoji končni uvrstitvi med posamezniki pa ne razmišljam. Bolj pomemben je ekipni dosežek in če bom sam k temu doprinesel dobre skoke, se lahko tudi v posamični konkurenci zgodi kaj dobrega," Ban postavlja v ospredje ekipni dosežek.

Medtem ko je med ekipami in moškimi še marsikaj odprtega, pa je bilo že po Grobniku jasno, da je skupna zmagovalka med dekleti Maja Sajovic, ki v Švici na bo nastopila. Po običaju se padalska tekmovanja začenjajo ob petkih, končujejo pa ob nedeljah.

Ne spreglejte