Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 7. 2013,
20.51

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 10. 7. 2013, 20.51

7 let, 12 mesecev

Bodo nadaljevali kot na uvodnih tekmah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Uvodni dve tekmi padalcev za svetovni pokal v skokih na cilj, ki sta jih gostila hrvaški Grobnik in ALC Lesce, sta se za slovenske padalce končali imenitno, v Altenstadt se zato odpravljajo sproščeni.

Tretja tekma svetovnega pokala bo ta konec tedna v nemškem Altenstadtu. Najboljša ekipa zadnjih let Elan je namreč na obeh tekmovanjih zmagala, na domačem poligonu so si prvo mesto razdelili z Italijani, zato bodo tudi v Nemčiji med favoriti za visoka mesta. Med tiste, ki se bodo poleg Slovencev potegovali za najvišja mesta, spadajo, kot je zdaj že stalnica, Italijani, Madžari, Čehi, Švicarji in Nemci.

Slovensko zastopstvo bodo tri ekipe. Najboljša, Elan, bo tokrat nastopila v postavi Roman Karun, Peter Balta, Senad Salkič, Borut Erjavec in Domen Vodišek. Od nastopa v Nemčiji pa eden izmed najbolj izkušenih in pred desetletjem tudi že svetovni prvak med posamezniki Borut Erjavec pričakuje: "Letos je konkurenca za mesto v najboljšem slovenskem moštvu precej ostra, zato se je treba na vsakem treningu in tekmi zelo potruditi, da obdržiš mesto med peterico. To je vsekakor velika spodbuda za dosego dobrega posameznega rezultata. Če ja ta dosežen, je tudi ekipni dosežek toliko boljši. Nikoli ne skrivamo, da so naše želje povezane z visokimi uvrstitvami, zato se bomo kar najbolj potrudili, da bo tako tudi na Bavarskem. Kot je že v navadi, lahko na razplet tekmovanja vpliva tudi vreme, ki v Nemčiji običajno ni ravno nespremenljivo."

Poleg Elana, ki meri na uvrstitev med prvih pet, se bo za uvrstitev med deseterico bojevala ekipa Ptuja (Boris Janžekovič, Matjaž Pristavec, Matej Kostanjevec, Aleksander Čuš in Tonček Gregorič), čim boljši rezultat pa si želi tudi mlada ekipa ALC-ja Lesce, v kateri bodo skakali izkušeni Gorazd Lah (na uvodni tekmi je osvojil drugo mesto med posamezniki, op. a.) in mladinci Matevž Cestnik, Marko Veselič, Jernej in Matevž Vukotič. V slovenskem taboru so pred potjo na Bavarsko dobro razpoloženi, tja se namreč odpravljajo s popotnico vodilne ekipe v skupnem seštevku in tudi med posamezniki Slovencem kaže dobro, saj so Gorazd Lah, Senad Salkič in Domen Vodišek med deseterico najboljših med posamezniki. 35 ekip, kolikor se jih je do zdaj prijavilo za tekmovanje, bo svoje nastope v Altenstadtu začelo v petek zjutraj, tretja tekma pa bo sklenjena v nedeljo okrog poldneva.

Ne spreglejte