Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 9. 2009,
12.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 4. 9. 2009, 12.23

8 let

Bodo končno padli Slovaki?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se bo drevi pomerila z izbrano vrsto Slovaške. Naši upajo, da bodo končno dosegli prvo zmago na evropskih prvenstvih sploh.

Izbranci Gregorja Hribarja želijo popraviti slab vtis s prve tekme s Španci. Današnja tekma bo zelo pomembna v boju za pri tri mesta v skupini, ki peljejo v nadaljnje tekmovanje, a ne odločilna. Slovenijo namreč v nedeljo čaka še srečanje z Grčijo. Naši fantje so dopoldne že opravili trening v dvorani, v kateri se bodo ob 19. uri po slovenskem času pomerili s starimi znanci Slovaki. ''Z včerajšnjo igro sem celo sebe malce presenetil, saj mi na treningih ni šlo tako dobro. Proti evropskim prvakom smo izgubili, menim pa, da imam danes proti Slovakom vsekakor možnosti za veliko boljši rezultat. Zagotovim lahko, da bomo dali vse od sebe, rezerve imamo zagotovo pri servisu, pa tudi pri realizaciji napada,'' je povedal Matej Vidič.

Škorc opozarja na Nemca

''Proti Slovakom smo veliki dolžniki. Z njimi smo izgubili z 2:3 na zadnjem prvenstvu, z enakim rezultatom na nedavnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in danes imamo priložnost za kar dvojni popravni izpit, tako za dosedanja srečanja s slovaško izbrano vrsto kot tudi za včerajšnji poraz s Španci. Najbolj pozorni bomo morali biti na njihovega korektorja Nemca, ki dobi največ žog. Toda predvsem moramo mi razmišljati o naši igri in naših problemih, pustiti Slovake, naj igrajo tako kot hočejo, kajti če bomo mi pravi, potem jih bomo z našo igro prisilili v napake. Nam mora steči servis, tudi sprejem in potem bo podajalec lažje razigraval soigralce," je ključ do uspeha razložil Sebastijan Škorc.

Hribar razkril začetno postavo

Selektor Hribar pa je že razkril začetno postavo, ki bo morala nositi glavno breme v misiji 'prva zmaga': ''V primerjavi s tekmo s Španci bo prišlo do spremembe prav na mestu organizatorja igre, saj bo srečanje začel Tomi Šmuc, prav tako bo poleg Matije Pleška danes na sprejemu Jasmin Čuturić, medtem ko ostala postava ostaja nespremenjena, torej Matej Vidič in Alen Pajenk v bloku ter Alen Šket na mestu korektorja." Prav na mestu korektorja Slovenija včeraj ni imela razpoloženega igralca, pogrešati pa je bilo tudi večji žar in energijo v igri. "Motivacija za današnjo tekmo mora biti visoka. Včeraj smo sicer igrali tako kot smo se dogovorili, a ni bilo ugodnega rezultata. Izgovorov za to ne bomo iskali, prepričan pa sem, da bo danes tudi več žara v naši igri. Slovake dobro poznamo, na zadnjih tekmah s to reprezentanco smo imeli težave z blokom prek prvega tempa, pa tudi korektorja nismo zaustavili tako kot bi ga lahko. Če bomo danes bloke postavljali pravilno, sledili podajam Slovakov, potem jih zagotovo lahko zaustavimo. Vsekakor se spominjamo zadnje teme proti njim in vemo, da smo takrat preveč grešili, danes moramo to popraviti," je še nekaj skrivnosti pred tekmo razkril Hribar. Sicer v slovenski reprezentanci večjih poškodb ni, nekaj težav ima le Pajenk s kolenom. Gre za manjše vnetje nad pogačico.

Ob 14. uri Grčija in Španija

Slovenija se bo s Slovaško pomerila 19. uri po slovenskem času, v zadnji tekmi današnjega dne.

Pred tem se bosta v Izmirju v športni dvorani Halkapinar že ob 14. uri srečali drugi dve reprezentanci iz naše skupine Grčija in Španija, ob 16.30 pa bo na istem prizorišču tudi tekma skupine A med Poljaki in Nemci.

Ne spreglejte