Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
20.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 15. 6. 2013, 20.15

8 let, 5 mesecev

Bilićeva in Čebaškova skupaj na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Saša Bilić in Monija Čebašek sta si razdelili naslov članske državne prvakinje v ritmični gimnastiki, gledalce na Galjevici pa je navdušila tudi povratnica po štirih letih Mojca Rode.

Špela Kratochwill je zmagala med mladinkami, Aleksandra Podgoršek med kadetinjami in Lara Pikovnik (vse Narodni dom) med mlajšimi. Tekmovanje v članski kategoriji je bilo za gledalce v športni dvorani Krim na Galjevici prava paša za oči. Ne le, da sta se Bilićeva in Čebaškova do zadnjega nastopa s trakom borili za naslov prvakinje; na koncu sta si ga z identičnim zbirom 59,250 točke razdelili, gledalci so z navdušenjem pospremili tudi vrnitev najboljše slovenske ritmičarke Rodetove, ki se je po štirih letih in dveh porodih predstavila zunaj konkurence z le dvema vajama, obročem in kiji. Za predstavo z obročem je prejela celo najvišjo oceno članskega tekmovanja (16,050).

V konkurenci mladink sta nastopili najboljši slovenski ritmičarki minule sezone v absolutni kategoriji Špela Kratochwill in Karmen Petan, ki pa sta zaradi mladosti nastopali še med mladinkami. Petanova je bila v boju za mnogobojski naslov boljša z obročem in kiji, z žogo sta bili tekmici poravnani, Kratochwillova pa si je po odlični predstavi s trakom zagotovila nov naslov mnogobojske prvakinje (59,400 točke). Petanova se je morala zadovoljiti s srebrom (58,150). Tudi za tretjo stopničko sta se pomerili Zala Dornig (54,000) in Aja Jerman (55,400); slednja je na koncu imela večji zbir in se veselila bronaste kolajne. Vse omenjene so tekmovalke Narodnega doma.

Tudi v preostalih kategorijah so naslove osvojile ritmičarke Narodnega doma. Med kadetinjami je za Podgorškovo (50,750) drugo mesto osvojila Ana Kragulj (48,350/Moste), tretja pa je bila Taja Karner (47,100/Narodni dom), med mlajšimi pa je Narodni dom slavil dvojno zmago. Na najvišji stopnički je končala Pikovnikova (39,000), naslov podprvakinje pa je pripadel Maši Zaletelj (38,350), ki je bila od Pikovnikove boljša v vaji brez orodja, s kolebnico in žogo, napake v vaji z obročem pa so jo stale državnega naslova. Državno prvenstvo se bo v nedeljo na Galjevici nadaljevalo s finalnimi nastopi ter tekmo najmlajših v skupinskih sestavah.

Ne spreglejte