Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 3. 2015,
18.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 26. 3. 2015, 18.25

8 let

Belakova na stopničkah, Bertoncelj padel s konja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Najboljšemu slovenskemu telovadcu zadnjih sezon Sašo Bertonclju se finalni nastop na svetovnem pokalu v Dohi ni izšel po načrtih.

Na konju z ročaji je ob padcu z orodja osvojil šesto mesto. Na zmagovalnem odru je znova stala Teja Belak, ki je na preskoku osvojila tretje mesto.

Zmage na konju z ročaji se je razveselil Armenec Harutium Merdinjan (14,775) pred Hrvatom Matijo Baronom (14,600) in rojakom Arturjem Davtjanom (14,525). Bertonclju, ki je bil v sredinih kvalifikacijah tretji, na prvi tekmi svetovnega pokala v Cottbusu pa četrti, se danes vaja ni izšla, s konja je hitro padel in sanj o mestu pri vrhu je bilo konec.

"Sašo je pri drugem elementu padel, verjetno je bila posledica živčnosti. Ni bil čisto pravi. Brezzvezna napaka, ki se zgodi. Ko je padel, je bilo konec. Vajo je dokončal, ampak bolj slabo. Ni slabo pripravljen. Nič hudega, se zgodi," je iz Dohe sporočil selektor moške reprezentance Sebastijan Piletič.

Zmage na preskoku se je veselila Švicarka Giulia Steingruber, sicer aktualna evropska prvakinja, z oceno 14,575, druga je bila Vietnamka Thi Ha Thanh Phan z oceno 14,100, Belakova, ki je pred dnevi v Cottbusu končala na tretjem mestu, pa je prejela oceno 13,912. Druga slovenska finalistka Tjaša Kysselef, druga iz Cottbusa, je bila tokrat peta (13,812). Belakova je medaljo za tretje mesto dobila iz rok predsednika Gimnastične zveze Slovenije Ivana Levaka, ki je v Dohi poseben gost predsednika Katarske gimnastične zveze.

V finalu na parterju je nastopil Rok Klavora in z oceno 14,350 osvojil peto mesto. Zmagal je Američan Jacob Dalton (15,475), pred nekdanjim dvakratnim svetovnim prvakom Brazilcem Diego Hypolitom (15,425) in Japoncem Shotarom Shiraiem (15,025).

V petek bo v finalu na parterju nastopila Saša Golob.

Ne spreglejte