SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Antonija Balek suspendirana

2

termometer

Hrvaška paraolimpijka Antonija Balek, ki je v Pekingu osvojila kar dve zlati odličji, se je na Hrvaškem zapletla v nekaj škandalov. Sedaj se je celo izkazalo, da naj ne bi bila invalidka.

Balekova je v Pekingu osvojila dve zlati medalji, in sicer v metu kopja in krogle ter postala prava junakinja na Hrvaškem. Po prihodu v domovino pa se je najprej zapletla v prvi škandal, kjer je bil predmet spora denar. Trener naj bi zahteval denar tudi za osebje, ki jo je spremljalo in pomagalo pri osvojitvi odličij. Ob tem naj bi ji tudi grozil s smrtjo. Slednji je seveda vse to zanikal.

Stvar pa se je še bolj zapletla, ko so novinarji začeli zadeve raziskovati. Brat Balekove tako trdi, da je njena invalidnost izmišljena. Prometna nesreča, zaradi katere je bila tri leta v komi, naj prav tako ne bi obstajala, saj še niso našli dokumentov, ki bi to prometno nesrečo potrdili, kakor tudi ne dokumentov, ki bi dokazovali njeno zdravljene.

Hrvaški paraolimpijski odbor je zaradi tega že začel preiskavo, hrvaško paraolimpijko pa do nadaljnjega tudi suspendiral.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin