Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 9. 2017,
9.45

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Kubrat Pulev boks Anthony Joshua

Torek, 5. 9. 2017, 9.45

4 leta, 1 mesec

Anthony Joshua je le dočakal novega tekmeca: To bo bolgarska kobra! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Anthony Joshua

Svetovni boksarski prvak v težki kategoriji po različicah WBA, IBF in IBO Anthony Joshua je dobil naslednjega tekmeca. To bo bolgarski veteran, 36-letni Kubrat Pulev. Dvoboj bo 28. oktobra na štadionu Millennium v Cardiffu, kjer je bil tudi zadnji finale nogometne lige prvakov. Imeniten športni objekt sprejme več kot 70 tisoč gledalcev.

Potem ko je britanski orjak aprila letos v epski borbi na Wembleyju v 11. rundi s tehničnim nokavtom premagal Vladimirja Klička, so vsi pričakovali, da se bosta Joshua in ukrajinski veteran pomerila še enkrat. Kličko je namesto povratnega obračuna '"zbežal" v pokoj, vse odtlej pa je mladi angleški lev čakal na novo tarčo.

Epski dvoboj na Wembleyju, ki ga še dolgo ne bomo pozabili:

Pulev samozavesten: Joshua nima možnosti

To ne bo nihče drug kot bolgarska kobra Kubrat Pulev, ki je dvoboj v Cardiffu potrdil na svojem Facebooku. "Časa ni več veliko, a do dvoboja bom pripravljen, kot moram biti. Joshua ne bo imel niti najmanjših možnosti," je samozavestno zapisal 36-letni Bolgar, za katerega bo to 27. dvoboj med profesionalci. Ima 25 zmag in en sam poraz, ki mu ga je leta 2014 v Hamburgu prizadejal ravno Kličko.

Kako je Kličko v Hamburgu pohrustal Puleva:

Ukrajinec je takrat Bolgara z nokavtom položil v peti rundi. A Pulev je po tistem porazu zmagal na petih zaporednih dvobojih in meni, da ima možnost za senzacijo. "Joshua je nevaren tekmec, a njegov stil boksa mi zelo ustreza," je še zapisal Bolgar.

Ima Bolgar kakšno možnost, da premaga Anthonyja Joshuo?

  • Ne.
    80,31 %
    102 glasov
  • Da.
    19,69 %
    25 glasov
Oddanih 127 glasov

Joshua bo konec oktobra lovil že svojo 20. zmago med profesionalci. Do zdaj je vseh 19 zmag osvojil predčasno, z nokavtom ali tehničnim nokavtom.

Pokalo bo že konec septembra v Manchestru

Hughie Fury bo 23. septembra pred domačimi gledalci lovil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. | Foto: Getty Images Hughie Fury bo 23. septembra pred domačimi gledalci lovil svoj prvi naslov svetovnega prvaka. Foto: Getty Images Še pred dvobojem v Cardiffu bo 23. septembra v Manchestru potekal dvoboj za svetovni naslov v težki kategoriji po različici WBO.

Neporaženega Novozelandca Josepha Parkerja (23-0) bo izzval bratranec Tysona Furyja Hughie, ki prav tako še ne pozna poraza. Ima 20 zmag, deset jih je v žep pospravil predčasno, deset pa po sodniški odločitvi.

Edini še preostali prvak v težki kategoriji po različici WBC Deontay Wilder za zdaj naslednjega dvoboja še nima predvidenega. Pred časom sta Američana medijsko izzivala Britanca Dillian Whyte in Tony Bellew, a Wilder se na provokacije za zdaj še ni odzval. 

Ne spreglejte