Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 9. 2013,
21.11

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Luka Slabe Igor Kolaković Alen Pajenk Srbija

Petek, 20. 9. 2013, 21.11

4 leta, 9 mesecev

Alen Pajenk: To je moja največja zmaga v karieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kakšen začetek, kakšna zmaga na uvodu EP? Česa takega na glas ni pričakoval prav nihče, a se je vseeno zgodilo. Slovenci so na prvi tekmi svojega petega EP premagali veliko Srbijo s 3:1.

"Nočem zmanjševati vrednosti vsega, kar je slovenska odbojka naredila do danes, da me ne bo legendarni Vili Krevsel okaral, ker so davnega leta premagali Rusijo. A to je le uradna tekma, obračun evropskega prvenstva, v katerem smo podrli velikane svetovne odbojke. O tekmi pa lahko rečem, da smo začeli za nas značilno, z ročno. Spet smo morali od začetka, spet sem moral fante prepričevati, da zmoremo, da lahko premagamo Srbe. Še sam ne vem, ali so fantje v to verjeli ali ne. A ko smo začeli pritiskati s servisom, je steklo. Resda smo pri začetnih servisih storili veliko napak, toda razmerje med napakami in asi oziroma winnerji je bilo odlično. Pritisk s servisom pa je bil nujen, da smo jim preprečili prvi tempo. V četrtem nizu je spet sledil padec. Fantom sem dejal, da si z zmago v tretjem nismo kupili 'tie breaka', ampak zmago s 3:1. Veseli me, da so pokazali značaj in se vrnili. In to proti taki reprezentanci, kot je Srbija. Res je, Srbi danes niso bili pravi, a mi smo take pričakovali. Tekme niti niso začeli z najboljšo postavo, toda Igor Kolaković je hitro moral poslati vse najboljše. Vesel sem, da so se fantje že ob odhodu v slačilnico umirili in začeli razmišljati o Finski," je po tekmi povedal mojster taktike, Luka Slabe.

Njegove besede pa je še dopolnil Alen Pajenk, tokrat neprebojni bloker, ki je dosegel 12 točk, od tega osem z blokom : "To je moja največja zmaga v karieri. Vesel sem že zaradi tega, ker sem premagal nekaj soigralcev. V vsaki tekmi bodo vzponi in padci, tako je bilo danes. Naš največji je bil v četrtem nizu, ampak smo pokazali, da smo prava ekipa in da se znamo vrniti ter na koncu zmagati. Upam, da se nam jutri ne bodo dogajali črni trenutki. Z izjemo prvega niza sem zadovoljen z našim blokom, tudi s svojo igro sem zadovoljen. Proti Fincem pričakujem še eno izenačeno tekmo, so nam pa tudi Finci še nekaj dolžni. Tako kot danes Srbom se bomo tudi Skandinavcem poskušali maščevati za poraz s prejšnjega prvenstva."

"Že pred tekmo smo vedeli, da bo težko. To je se videlo tudi v naši igri. Igrali smo izredno nervozno. Sicer smo dobili prvi niz, nato pa v napadu nismo bili več dovolj potrpežljivi in začeli delati napake. Slovenci so danes igrali odlično in zasluženo zmagali. Že v soboto nas čakajo Nizozemci, ki so zagotovo težji nasprotnik kot Slovenci, nikakor se nočemo v Srbijo vrniti prehitro, zato moramo nujno zmagati," pa je po tekmi razočarano pripovedoval srbski selektor, Igor Kolaković.

Ne spreglejte