V Indoneziji odpovedali drugo vožnjo, Gajser na kaotični blatni tekmi sedmi

Prireditelji druge dirke svetovnega prvenstva v motokrosu so morali zaradi slabih vremenskih razmer in uničene proge odpovedati drugo vožnjo v elitnem razredu MXGP. Obveljali so dosežki iz prve, ki jo je dobil Britanec Shaun Simpson. Svetovni prvak iz sezone 2016 Tim Gajser je tako drugo postajo sezone končal na sedmem mestu.

Tim Gajser je po odpovedi druge vožnje v Indoneziji zasedel sedmo mesto in je v skupnem seštevku trenutno tretji. Foto: hondaproracing.com.

Tim Gajser je po odpovedi druge vožnje v Indoneziji zasedel sedmo mesto in je v skupnem seštevku trenutno tretji. Foto: hondaproracing.com.

Motokrosisti so v Indoneziji tekmovali na drugi dirki za svetovno prvenstvo, na kateri so zaradi izredno zahtevnih razmer in povsem uničene proge odpeljali le prvo vožnjo v MXGP.

Dež, ki je močno načel progo, pada že od sredine tedna in že preden so motokrosisti prišli na prizorišče, je bilo jasno, da jih čaka težko delo. Organizator je z velikimi napori uspel pripraviti progo, kljub temu pa sobotnega programa niso uspeli izpeljati v celoti.

Deževje odplaknilo kvalifikacije, Gajser na treningu 14.

Motokrosisti so se na prostem treningu sicer odpravili na progo, vendar so v skoraj nemogočih razmerah odpeljali le nekaj krogov. Vodstvo dirke se je za tem odločilo, da kvalifikacij ne izpeljejo, zato so za izbiro štartnih mest na dirki obveljali časi s treninga, na katerem je aktualni svetovni prvak Gajser po samo treh odpeljanih krogih postavil štirinajsti čas.

Do nedelje se razmere niso bistveno spremenile. Gajser je prvo vožnjo začel na tretjem mestu in je bil v prvih krogih v boju za uvrstitev na stopničke. A dirke še zdaleč ni bilo konec, saj je proga postajala vse težja.

Tim Gajser se ni uspel izogniti pastem globokih kanalov na progi. Foto: hondaproracing.com. Tim Gajser se ni uspel izogniti pastem globokih kanalov na progi. Foto: hondaproracing.com.

Po težavah pristal na sedmem mestu

Tako kot večina motokrosistov je imel tudi Gajser na blatni progi nekaj težav. Sprva je spretno premagoval pasti in se je uspel izogibati globokim kanalom. Ko so v drugem delu dirke motokrosisti začeli ostajati v globokem blatu in so le s težavo reševali motorje, pa se je tudi Gajser znašel v težavah. K sreči je uspel izvleči svojo Hondo in nadaljevati dirko, čeprav je ob tem izgubil nekaj mest. Končal je na sedmem mestu.

Zaradi varnosti so drugo vožnjo odpovedali

Na začetku je bil v vodstvu Nizozemec Glenn Coldenhoff, vse bolj v ospredje pa se je prebijal Britanec Shawn Simpson, ki je imel v blatu še najmanj težav in je na koncu tudi zmagal. Gajserjev največji konkurent, Italijan Antonio Cairoli, je končal na četrtem mestu. Razmere so postajale vse težje, zato se je vodstvo dirke po posvetu s tekmovalci odločilo, da druge vožnje iz varnostnih razlogov ne bo.
 

Gajser v skupnem seštevku na tretjem mestu

Po dveh dirkah svetovnega prvenstva je v vodstvu Italijan Cairoli, na drugem mestu je Belgijec Clement Desalle, Gajser je na tretjem mestu in ima dvanajst točk zaostanka za vodilnim Cairolijem.

Naslednja, tretja dirka svetovnega prvenstva MXGP bo 19. marca v Argentini.

* Izidi:

- 1. vožnja:
1. Shawn Simpson (VBr)
2. Glenn Coldenhoff (Niz)
3. Clement Desalle (Bel)
...
7. Tim Gajser (Slo)

2. vožnja: odpovedana

- skupno na dirki:

1. Shawn Simpson (VBr) 25 točk
2. Glenn Coldenhoff (Niz) 22
3. Clement Desalle (Bel) 20
...
7. Tim Gajser (Slo) 14

- skupno v SP (2):

1. Antonio Cairoli (Ita) 68 točk
2. Clement Desalle (Bel) 60
3. Tim Gajser (Slo) 56 ...

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano