Sunderlandu in Loebu peta etapa Dakarja

Na vzdržljivostnem reliju Dakar sta peto etapo, ki bi morala tekmovalce popeljati do Orura v Boliviji, a so jo precej skrajšali, dobila Britanec Sam Sunderland (KTM) med motociklisti in Francoz Sebastien Loeb (Peugeot) med avtomobilisti.

Foto: Reuters

Etapa od Tupize do Orura bi morala biti dolga 692 km, toda zaradi slabih vremenskih razmer in neprevozne ceste na nekaterih odsekih so jo skrajšali, tako da je bila dolga le 219 km.

Etapno zmago med motociklisti je slavil Sunderland, sedmi minut za njim je končal Portugalec Paulo Goncalves, tretji je bil Francoz Adrien Van Beveren. Skupno pa je Sunderland z današnjim uspehom še utrdil svoje prvo mesto, najbližji zasledovalec je Pablo Quintanilla zaostaja 12 minut. Edini slovenski udeleženec Dakarja Simon Marčič je etapo končal na 65. mestu (+ 1:23:26).

V konkurenci avtomobilistov je vodstvo prevzel lanski zmagovalec relija Francoz Stephanie Peterhansel (Peugeot), potem ko je bil tretji v etapi. To je dobil njegov rojak Sebastien Loeb, drugi je bil Španec Nani Roma. Za še enega Francoza Cyrila Despresa se je zahtevna etapa, v kateri so imeli številni dirkači težave z navigacijo, končala slabo, saj je zašel in padel na skupno četrto mesto.

V soboto bodo skušali v celoti izpeljati šesto etapo, ki bo karavano popeljala na 786 kilometrov dolgo pot od Orura do bolivijske prestolnice La Paz, pri čemer bo kar 527 kilometrov hitrostne preizkušnje. V nedeljo pa bodo imeli dirkači edini prost dan na dirki.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano