Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
19.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 3. 11. 2013, 19.36

8 let, 5 mesecev

"Seb je bil danes na drugem planetu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na dirki formule ena v Abu Dabiju zmagovalec Sebastian Vettel ni imel prave konkurence, zato pa je bil dokaj zanimiv dvoboj za drugo mesto. Mark Webber je bil uspešnejši od Nica Rosberga.

"Seb je bil danes na drugem planetu, v prvem delu dirke je bil zelo, zelo močan. Bil je super hiter in njegove gume se niso obrabile, kar je bila prava katastrofa za vse preostale, vključno z mano," je moštvenega kolega, s katerim sicer nista v najboljših odnosih, pohvalil Mark Webber, ki je z osvojenim drugim mestom vendarle pripomogel k še enemu jubileju Red Bulla, stoti uvrstitvi na stopničke. Avstralec, ki po koncu te sezone zapušča formulo ena, na zmago danes ni mogel računati, zato pa se je izkazal s tem, ko je rešil drugo mesto: "Nico je zelo dobro štartal, a k sreči pot do prvega ovinka ni bila dolga. Poskušal sem ga napasti že v prvem krogu, ampak sem moral paziti na gume. Lahko sem le čakal, v osmem ali devetem krogu pa sem imel težave z obrabljenimi zadnjimi pnevmatikami. Vseeno mi je uspel dober manever in sem si priboril nazaj drugo mesto. Lepo bi bilo zmagati, v Austinu bom poskušal biti boljši."

"Dobro sem štartal in prehitel Marka, mislil sem, da mi bo uspelo še Seba, ampak to je bilo popolnoma nemogoče," je Webbrove besede potrdil Nico Rosberg, tretji z današnje dirke v Abu Dabiju. Dodal je: "V prvem delu na mehkejših pnevmatikah sem bil hiter, po menjavi na trše pa malo manj in Marku me je uspelo prehiteti. Danes se nismo mogli zares kosati z Red Bullom, a smo blizu, upam, da nam bo na zadnjih dveh dirkah vsaj enega vendarle uspelo tudi prehiteti."

V konstruktorskem prvenstvu je naslov prvaka oddan Red Bullu, Mercedes pa se je utrdil na drugem. Rosberg in Hamilton sta dosegla novih 21 točk, Mercedes ima zdaj pred Ferrarijem 11 točk naskoka, pred Lotusom pa že 37.

Ne spreglejte