Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
25. 2. 2012,
13.09

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 25. 2. 2012, 13.09

8 let, 1 mesec

Schumacher tudi v 2013? Povsem možno

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nemški dirkač formule 1 Michael Schumacher ima 43 let. Je v zadnji sezoni pogodbe z Mercedesom. Podaljšanje je povsem možno. Bo pa bržkone odvisno od letošnjih rezultatov.

Michaelu Schumacherju se po tej sezoni izteče triletna pogodba z Mercedesom. Ko se je leta 2010 vrnil v formulo 1, si je zastavil triletni načrt. V prvih dveh se ni uspel prebiti niti na zmagovalni oder. A če bo sezona 2012 bolj uspešna, bi lahko sedemkratni svetovni prvak in zmagovalec 91 dirk podaljšal s stuttgartskim koncernom. "Vse je še odprto. Sprejeli nismo še nobene odločitve. Vsi vemo, da bi bilo senzacionalno za formulo 1, za Mercedes, za vse, če bi Michael spet uspel. Če mu to lahko omogočimo, se mu ne bomo odpovedali," zatrjuje vodja nemško-angleške ekipe, Ross Brawn. "On mora čutiti, da je prav, da nadaljuje in mi moramo tako čutiti. Za zdaj ni razloga, da ne bi. Še vedno je zelo 'fit', zelo motiviran in še naprej dela vse, da bi bil še boljši, kar je vedno dober znak."

Schumacher sam na to temo ne daje neposrednega odgovora, a zdi se, da noče zapustiti Mercedesa, dokler z njim ne bo imel prave možnosti za konkuriranje za naslov. "Ne vem, nisem se še odločil. Nimam še načrtov za naprej. Osredočen sem na sezono 2012. Šele enkrat tekom leta bom vedel, kako naprej," je pred časom dejal Michael Schumacher, ki je bil po povratu v formulo 1 stopničkam še najbližje lani na VN Kanade, zmage pa nima vse od leta 2006, ko mu je uspelo sedemkrat. "Bil je čas, ko mu ljudje niso privoščili zmage, v Montrealu pa je bilo zanimivo videti, kako so bili vsi pozitivni ob njegovem dobrem dirkanju," se vrhunca lanske sezone spominja Brawn.

Čeprav so mu številni lani svetovali, naj že to zimo konča kariero, pa se najdejo tudi taki, ki ga vzpodbujajo in vanj še naprej verjamejo. Med njimi je tudi njegov konkurent iz 90. let, Damon Hill. "Gledal sem ga lani na VN Kanade in rekel soprogi in sinu. 'Saj bo zmagal!' Poznamo njegov karakter. Kot da je dobil priložnost in si je rekel: 'Nazaj sem!' Nikoli ga ne smeš odpisati. Je neverjeten in nepopustljiv tekmec. Čeprav ga Nico Rosberg pogosto premaguje, se še naprej bori. Vsekakor neverjetno!" Če priljubljeni Schumi res podaljša vsaj še za sezono, bo na 17. dirki leta 2013 podrl rekord največ odpeljanih VN, ki ga s 322 drži Rubens Barrichello.

Nov neuspeh ne pride v poštev

"Moramo biti boljši kot četrti," je bil na testiranjih v Barceloni v napovedi za sezono 2012 odločen Ross Brawn. Vodja šampionske ekipe iz sezone 2009 si nove sezono razočaranja ne dovoli več. "Kar smo dosegli v minulih dveh sezonah, ni tisto, kar smo si želeli. Naredili smo vse, da se izboljšamo." V Schumacherjevo formo Britanec ne dvomi: "Ne vemo, kje je Michael v primerjavi z ostalimi, a dirkači so moja najmanjša skrb. Poskrbeti moram za dirkalnik." Pa vendarle se zaveda: "Četrto mesto ni lahko doseči. Krvavo težko bo. Še kar nekaj ekip dela dobro, da bi ga doseglo."

Ne spreglejte