Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2008,
10.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2008, 10.57

8 let

Rossi testiranja končal na prvem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Aktualni svetovni prvak v MotoGP Valentino Rossi je testiranja, ki so se odvila v španskem Jerezu, zaključil kot najhitrejši dirkač.

Yamahin Rossi je najboljši čas postavil drugi dan testiranj v zadnji uri dirkaške akcije in tako primat iz rok izpulil Hondinemu Daniju Pedrosi. Italijan in Španec sta bila edina dirkača v Jerezu, ki sta se spustila pod mejnik 1:40. Valentino je s časom 1:39,429 popravil tudi Danijev rekord kroga na dirki, ki je pred tem znašal 1:40,116 in se mu mimogrede oddolžil za poraz na letošnji marčevski VN Španije. 29-letni dirkač je na testiranjih v Jerezu preizkušal letošnji Yamahin model M1 in verzijo 2009. Ekipa v japonski tovarni bo sedaj imela na voljo veliko bazo podatkov, s pomočjo katere bodo skušali v dvomesečnem premoru sestaviti popoln prototip, ki bo konkurenčen za zmage v prihodnjem letu. Pedrosa je delal na konfiguraciji motorja RC212V in to uspešno, saj je za Rossijem zaostal vsega 18 tisočink sekunde.

Rossijev moštveni kolega Jorge Lorenzo je zasedel tretjo pozicijo, enako kot na letošnji VN Španije. Njegov skoraj sekundni zaostanek je razumljiv, saj se še privaja na novo gumo Bridgestone. Za tolažbo je obdržal rekord kroga v Jerezu – 1:38,189, ki ga je postavil na letošnjem debiju v MotoGP. Vzpodbudne rezultate sta tokrat dosegla tudi Toni Elias in Alex De Angelis, ki bosta v prihodnji sezoni dirkala za zasebno Hondino ekipo Fausta Gresinija. Medtem ko so Honda, Yamaha in Ducati testirali v Jerezu, pa sta se Suzuki in Kawasaki odločila za avstralski Phillip Island. Najhitrejši je bil Capirossi, drugi Vermeulen, tretji pa Melandri. To je bila zadnja letošnja priložnost za dirkače MotoGP, da so preizkusili svoje 800-kubične mašine, saj je z današnjim dnem – 1. december v veljavo stopila prepoved testiranj. Motociklisti se bodo znova srečali na začetku februarja (5.-7.2.) v malezijskem Sepangu.

Ne spreglejte