Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 2. 2009,
14.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 2. 2. 2009, 14.50

8 let, 1 mesec

Rossi: Pričakujem nabrušene rivale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Svetovni prvak v MotoGP Valentino Rossi je na predstavitvi nove Yamahe YZR-M1 napovedal ubranitev krone, a opozoril na hudo konkurenco.

"Leto 2008 je bilo težko, ker je bilo to leto, v katerem sem moral za zmago dati svoj maksimum. Letos bo verjetno celo težje, saj se bodo moji tekmeci, katerim lani ni uspelo, želeli maščevati in me premagati. Lorenzo bo eden mojih največjih rivalov, ker ima leto več izkušenj in ker bo v veljavo stopilo pravilo mono gume, zato bomo sezono začeli enakovredno. Mislim, da bo moj tekmec št. 1 Stoner. Tudi Pedrosa bo zelo hiter," je pred letošnjo sezono povedal Valentino Rossi.

Rossi je sicer nov Yamahin prototip že preizkusil pred zimskim premorom: "Imel sem priložnost, da za kratek čas testiram prototip 2009 po Valencii. V Jerezu sem ga preizkušal veliko več in bil sem najhitrejši. Motocikel se zdi boljši in bil sem hitrejši kot z njegovim predhodnikom. Imam veliko zaupanje vanj, čeprav smo šele na začetku našega dela. Sedaj moramo izkoristiti mesece do aprila, da 2009 M1 še izboljšamo. V Sepangu bomo uporabili naš nov motocikel. Uporabljal bom svoja dva motocikla z deli, ki jih bom uporabljal na dirkah, zato želim čimprej najti dober občutek. Veliko smo delali na področju motorja, skušamo pa najti pot, kako izboljšati pospeševanje. Mislim, da je to področje, na katerega se bomo osredotočili."

Italijan kljub številnim naslovom svetovnega prvaka še zmeraj ni izgubil motivacije in izzivov za nadaljevanje kariere: "Agostinijev rekord 122 zmag v vseh kategorijah je zelo pomemben. Nisem daleč od njega, a če ga želim doseči, se moram boriti in dirkati še nekaj let! Moj glavni cilj je osvojiti še nekaj naslovov svetovnega prvaka, kar je bolj pomembno kot ujeti Agostinija. Motivacijo najdem v dirkanju na stezi in v iskanju poti, kako biti hitrejši. Osrečuje me tudi delo z Yamaho in z mojo ekipo ljudi. Dolgo časa že dirkam, zato moram vsako leto iskati pravo motivacijo in biti agresiven. Čutim, da sem v formi," je pred prvim uradnim testom v Sepangu svoje misli zaokrožil osemkratni svetovni prvak.

Ne spreglejte