Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
8. 11. 2015,
21.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi Jorge Lorenzo Marc Marquez

Nedelja, 8. 11. 2015, 21.20

8 let

Rossi po porazu obtožil Marqueza, ki je vrnil udarec

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Yamahin tovarniški dirkač Valentino Rossi je še tretjič letos obtožil Hondinega tekmeca Marca Marqueza, da je pomagal Jorgeju Lorenzu v boju za naslov svetovnega prvaka MotoGP.

Valentino Rossi je finale v Valencii začel z zadnjega, 26. štartnega položaja, njegov edini tekmec za naslov prvaka, moštveni kolega Jorge Lorenzo, pa s prvega. Italijan je v 13. krogu od 30 splezal do četrtega položaja in ker je vodilna trojica Lorenzo-Marquez-Pedrosa v tistem trenutku že zbežala, je bila Valentinova usoda v rokah Hondinih dirkačev.

Če bi hotel Rossi postati prvak, bi morala tako Marquez kot tudi Pedrosa prehiteti Lorenza, a se to ni zgodilo. Valentinu je deseti naslov svetovnega prvaka spolzel med prsti zaradi 5 točk.

Valentino Rossi je bil po dirki globoko razočaran in je s prstom pokazal na Marqueza: "Za zadnje tri dirke se je Marquez odločil, da bo ščitil Lorenza in da mu bo pomagal osvojiti svetovno prvenstvo. Vse se je začelo na Phillip Islandu in je postajalo vse huje. Ko smo prišli v Malezijo, sva se žal dotaknila in je Marquez padel. Ko sem v četrtek izvedel, da bom moral štartati kot zadnji, sem vedel, da je prvenstvo končano. Ker sem bil prepričan, da hoče Marquez dokončati svoje delo in da bo skušal zaščititi Lorenza tudi na zadnji dirki."

"Mislim, da je bil zadnji krog današnje dirke slab za šport, ker se je zgodilo nekaj, kar se ni še nikoli. Nisem razočaran, ker sem izgubil naslov, a sem zelo žalosten zaradi takšnega konca dirke. Bil sem pripravljen izgubiti naslov prvaka v boju z Jorgejem, ki je bil zmeraj zelo hiter, a takšen način zame ni pošten."

"Pedrosa je podrl moj načrt za zmago"

Marc Marquez se je za Autosport že odzval na Rossijeve obtožbe: "Če bi danes hotel biti Lorenzov telesni stražar, bi se vozil pet do šest sekund za njim in ne bi tako veliko tvegal, kot sem, ko sem mu tesno sledil. Moj cilj je bil, kot zmeraj, skušati dati 100 odstotkov in se bojevati za zmago. V zadnjih šestih krogih sem videl, da obstaja možnost za zmago. A ko me je Dani prehitel, sva izgubila pol sekunde in potem je bilo nemogoče spet ujeti Lorenza."

Ne spreglejte