Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2013,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nico Rosberg Mark Webber Fernando Alonso

Nedelja, 30. 6. 2013, 20.34

8 let

Rosberg: Velika zmaga! Webber: Kakšen dan! Alonso: To ni dovolj!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Osma dirka sezone svetovnega prvenstva formule ena je bila prav divja. Favoriti so se znašli v težavah, smetano pa je pobral zanesljivi Nico Rosberg.

"Ta zmaga je bila pomembna zame in za ekipo, čudovit občutek je zmagati v Silverstonu! Ponosen sem, da sem del vzpona srebrnih puščic," je vrelo iz Nica Rosberga po težavni dirki, ki so jo zaznamovale težave številnih dirkačev s predrtimi pnevmatikami, tudi njegovega moštvenega kolega Hamiltona: "Žal mi je za Lewisa, tudi sam sem imel z gumami, pa me je k sreči rešil varnostni avto. Dirka je bila zelo razburljiva, zelo sem moral paziti na obrabo pnevmatik, izogibal sem se robnikom, na koncu pa sem le s težavo za seboj zadržal Marka (Webbra op. p.). Vseeno, uspelo mi je, velika zmaga je naša in z veseljem lahko pričakujem še en domačo dirko, naslednji konec tedna na Nürburgringu."

"Kakšen dan! Ne verjamem, da je kdorkoli od nas pričakoval takšen razplet," pa se je smejalo Marku Webbru, ki je odlično izhodišče s sobotnih kvalifikacij zapravil s slabim štartom, ko je zdrsnil povsem na rep kolone, pa vmes zlomil sprednje krilce, a se nato do konca dirke le prebil na stopničke. Glede na to, da Avstralec v naslednji sezoni ne bo več dirkal v formuli ena, je bila to njegova zadnja preizkušnja v Silverstonu: "Štart je bil slab, nato sem imel kontakt z Grosjeanom, a fantje v boksih so opravili izjemno delo in me spravili nazaj v dirko. Molil sem za varnostni avto, me je pa razlog zanj malce prestrašil. Z gumami je bila prava ruska ruleta, v takih trenutkih se dobro zavedaš, da si lahko ti naslednji. Vseeno sem izkoristil ponujeno, naša današnja strategija je bila ena najboljših doslej. Lepo bi bilo imeti na razpolago še nekaj krogov, a moram biti vseeno zadovoljen. Bil je lep dan."

Fernando Alonso, ki je po težavnih sobotnih kvalifikacijah besen kritiziral zmogljivosti letošnjega ferrarijevega dirkalnika, se je lahko vsaj malce potolažil z nepričakovanimi stopničkami, ampak je še vedno jezen: "Za nami je težak konec tedna, v žepu pa imamo lepo število točk. Sebastianu Vettlu jih je vselej težko odščipniti, zato smo lahko zelo zadovoljni, moramo pa na vsak način dvigniti formo. To ni dovolj!"

Ne spreglejte