Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 9. 2013,
7.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 3. 9. 2013, 7.11

8 let, 5 mesecev

Red Bull potrdil Ricciarda, neznank za sezono 2014 vse manj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Moštvo formule ena Red Bull je potrdilo tisto, kar se je že nekaj časa napovedovalo. V prihodnji sezoni bo ob Sebastianu Vettlu vozil Daniel Ricciardo.

Redd Bull in Mercedes sta trenutno edini moštvi, ki imata potrjeni vozniški postavi za prihodnjo sezono svetovnega prvenstva formule ena. Najzanimivejši še vedno ostajata vprašanji, kam bo pot leta 2014 zanesla nekdanjega svetovnega prvaka Kimija Räikkönena in ali bo Ferrari ob koncu letošnjega prvenstva zapustil Felipe Massa. Tudi Jenson Button je letos priznal, da z McLarnom še ni podpisal za leto 2014, medtem ko Sergio Perez je. Za Force Indio bo prihodnje leto zagotovo vozil Adrian Sutil, pri moštvih Toro Rosso, Williams, Sauber in Lotus pa bodo v vsakem primeru sklepali nove pogodbe z obema dirkačema. Predvsem zadnji si želijo zadržati tandem Räikkönen–Grosjean, prepričani so, da bodo Finca uspeli prepričati s konkurenčnim dirkalnikom, čeprav si kakšnih izdatnejših honorarjev, kot jih dirkačem plačujejo letos, ne bodo mogli privoščiti.

Trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel ima pri Red Bullu sedež do konca sezone 2015, prav tako Lewis Hamilton pri Mercedesu, Fernando Alonso pri Ferrariju pa celo leto dlje.

Alonso in Hamilton zaslužita največ, Räikkönen pol manj od Masse

Ameriška revija Forbes vsako leto izbrska in objavi številke, ki se v formuli ena izplačujejo za plače dirkačev. Na vrhu lestvice najbolje plačanih je tudi letos dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso, ki pa mu Ferrari namenja kar deset milijonov evrov manj kot lani. Povsem enak znesek pri Mercedesu dobiva Lewis Hamilton, na tretjem mestu je Jenson Button, na četrtem pa trikratni svetovni prvak Sebastian Vettel. Finski virtuoz Kimi Räikkönen je tako glede na slavno ime kot tudi letošnje dosežke pri Lotusu plačan zelo malo, vsaj v primerjavi z dirkači, ki jih na dirkah zlahka premaguje. Na leto dobi tri milijone evrov, pa še teh ne dobiva redno. Nič čudnega torej ni, da je Räikkönen najbolj vroče ime, ko beseda nanese na morebitne prestope v sezoni 2014.

Ne spreglejte